Ελλάδα

Επίθεση χάκερς με στόχο τα e-mails της Βουλής

Επίθεση χάκερς με στόχο τα e-mails της Βουλής
Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το ελληνικό κοινοβούλιο με στόχο την πρόσβαση στα e-mail,  χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητα τους.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» ολα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε άμεσα η  λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν περίπου 60 e-mails βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Η σχετική ενημέρωση 

«Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής έκλεισε τα ηλεκτρονικά συστήματα, προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή και σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments