Οικονομία

Ηλεκτρικές συσκευές: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα – Ποιους αφορά η επιδότηση

Ηλεκτρικές συσκευές: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα – Ποιους αφορά η επιδότηση
Ηλεκτρικές συσκευές: Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης που αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές.

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης που αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας σχεδόν έχει ολοκληρωθεί ο οδηγός του προγράμματος και το προσεχές διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι δικαιούχοι.

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες όμως θα υπάρχουν κριτήρια κατηγοριοποίησης. Το πρόγραμμα θα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες.

Ηλεκτρικές συσκευές: Τι θα προβλέπουν οι επιδοτήσεις

Οι επιδοτήσεις προβλέπεται χορηγηθούν με άμεση χρηματοδότηση (π.χ. μέσω voucher), με κριτήρια ιεράρχησης ενώ εξετάζεται να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων. Η επιδότηση θα είναι κλιμακούμενη και το ποσοστό αυτής για κάθε κατηγορία ηλεκτρικού εξοπλισμού θα προκύπτει με βάση τα κριτήρια και το μέγιστο όριο χρηματοδότησης.

Όπως έχουν γράψει προ ημερών τα ΝΕΑ, η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30-40%, το οποίο θα έχει ταβάνι, όπως για παράδειγμα τα 500 ευρώ ανά νοικοκυριό, προκειμένου να συμμετάσχουν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην εξαντληθεί τάχιστα ο προϋπολογισμός.

Με το σενάριο του 35% και το όριο των 500 ευρώ προκύπτουν τα εξής παραδείγματα:

  • Για την αγορά ενός κλιματιστικού αξίας 1.000 ευρώ, το πρόγραμμα θα επιδοτεί τον δικαιούχο με 350 ευρώ
  • Για αγορά ενός ψυγείου 500 ευρώ, ο δικαιούχος θα επιδοτείται με 175 ευρώ
  • Για την προμήθεια δυο κλιματιστικών συνολικής αξίας 2.000 ευρώ ο δικαιούχος θα λαμβάνει 500 ευρώ
  • Κατά την παρουσίαση του προγράμματος απόσυρσης, αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν θα δίνεται προτεραιότητα ανάλογα με την παλαιότητα των συσκευών που προτίθεται να αποσύρει ο κάτοχος.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments