Πολιτική

Ανδρουλάκης: Να ενισχυθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αυξηθούν οι έλεγχοι στην αγορά

Ανδρουλάκης: Να ενισχυθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αυξηθούν οι έλεγχοι στην αγορά
Ανδρουλάκης: Συνάντηση με την διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια.

Τετ α τετ είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης, ενόψει της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «H κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και το κύμα ακριβείας που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι κρίσιμο, να ενισχυθεί η υποστελεχωμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι στην αγορά και να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια σε βασικά αγαθά και προϊόντα».

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενόψει της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη, με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι είχε αναφέρει σε συνέντευξη του

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες τάχθηκε o Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αlpha, την πρώτη μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ναι στο άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, «έγινε σε όλη την Ευρώπη, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν πολλά σημεία με δωρεάν  PCR, αλλά διευκρίνισε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διενέργεια των μοριακών τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μιλώντας μάλιστα για το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη , επεσήμανε ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον σημαίνει πολύ περισσότερα τεστ, πράγμα που οδηγεί τους πάντες στα rapid test. 

Ο πρόεδρος του  ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας, «στέλνοντας λάθος μηνύματα», όπως ανέφερε.

Βία στα Πανεπιστήμια – Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο κ.Ανδρουλάκης αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, όπως συνέβη με την επίθεση εις βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας και πώς τα ΑΕΙ είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ειδικότερα για το επίμαχο ζήτημα της συγκρότησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι αντίθετος και αντιπρότεινε την πρόσληψη εταιριών σεκιούριτι – κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα – που θα ειδοποιούν την ΕΛΑΣ, όταν αντιλαμβάνονται παράνομες ενέργειες. Ταυτόχρονα επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση, πως απέτυχε στα όσα εξήγγειλε.

Για τον κατώτατο μισθό

Ζήτησε την άμεση, «γενναία» – όπως είπε –  αύξηση του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με  ρήτρες που θα απέκλειαν την επέκταση των αυξήσεων στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Για πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες

Σε ότι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι στόχος του είναι να υπάρξει μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει ήδη «κάψει» την απλή αναλογική,  προαναγγέλλοντας ότι θα πάει σε δεύτερες ή και σε τρίτες εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments