Τεχνολογία

Netflix: Δυσκολίες για την πλατφόρμα μετά τις νίκες της πανδημίας

Netflix: Δυσκολίες για την πλατφόρμα μετά τις νίκες της πανδημίας
Η πρόβλεψη της εταιρείας για το 2022 δεν επιβεβαιώθηκε, με αποτέλεσμα οι μετοχές να πέφτουν σχεδόν 20% στις συναλλαγές.

Ο αριθμός των συνδρομητών του Netflix αυξήθηκε σε 222 εκατομμύρια πέρυσι, αλλά η πλατφόρμα βρίσκεται πλέον μπροστά σε δύσκολο δρόμο καθώς το κύμα ενδιαφέροντος που είδε κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξασθενεί.

Συνολικά, το Netflix πρόσθεσε 18,2 εκατομμύρια μέλη πέρυσι – περίπου το μισό από τον αριθμό που εγγράφηκαν το 2020.

Οι επενδυτές ήλπιζαν ότι ο ρυθμός θα άρχιζε να αυξάνεται ξανά.

Αλλά η πρόβλεψη της εταιρείας για το 2022 δεν επιβεβαιώθηκε, με αποτέλεσμα οι μετοχές να πέφτουν σχεδόν 20% στις συναλλαγές.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει να προσθέσει μόλις 2,5 εκατομμύρια μέλη τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο – πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Το Netflix, το οποίο πρόσθεσε 8,3 εκατομμύρια συνδρομητές τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, υποστήριξε ότι υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από την παραδοσιακή τηλεόραση.

Το φαινόμενο Disney

Η εταιρία παραδέχεται ότι νέος ανταγωνισμός από εταιρείες όπως η Disney, η Apple, η Amazon και το HBO έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο.

«Οι καταναλωτές είχαν πάντα πολλές επιλογές όσον αφορά τον χρόνο ψυχαγωγίας τους – ο ανταγωνισμός όμως εντάθηκε μόνο τους τελευταίους 24 μήνες καθώς οι εταιρείες ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν τη δική τους προσφορά», ανέφερε η εταιρεία.

«Ενώ αυτός ο πρόσθετος ανταγωνισμός μπορεί να επηρεάζει την οριακή μας ανάπτυξή σε κάποιο βαθμό, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε σε κάθε χώρα και περιοχή στην οποία έχουν ξεκινήσει αυτές οι νέες εναλλακτικές λύσεις ροής».

Το Netflix ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο για να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών. Οι επιτυχίες τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους περιελάμβαναν μια νέα σεζόν της τηλεοπτικής σειράς φαντασίας The Witcher και τη σάτιρα Don’t Look Up – η οποία έχει ήδη γίνει η δεύτερη πιο δημοφιλής ταινία ποτέ για την εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments