Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίς: Στη κατάψυξη όλη η χώρα [pics,vid]

Κακοκαιρία Ελπίς: Στη κατάψυξη όλη η χώρα [pics,vid]
Τα νησιά από χθες στο κυκλώνα του πάγου

Στον πάγο κυριολεκτικά, βρίσκεται όλη η χώρα. Σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν ξεσπάσει  από χθες Σάββατο, από τα Βόρεια και αναμένεται να καλύψουν όλη την επικράτεια. Θερμοκρασίες αρκετά κάτω του μηδενός. Έγιναν ανακοινώσεις από τη Πολιτική Προστασία, σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός. Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας – Live η πορεία του φαινομένου | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τι προβλέπει η ΕΜΥ και οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, για σήμερα Κυριακή αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου και τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 300 μέτρα, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα νησιών του Αιγαίου, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και στα δυτικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 200-400 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Άνδρο - Fosonline

Η θερμοκρασία -σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και νότια- θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 0 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 5, στην Ήπειρο από -12 έως 6 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -13 έως 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -11 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 3 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ και στο Θερμαϊκό έως 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς. Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έρχονται πολικές θερμοκρασίες - Χιόνια σε Υμηττό και Πάρνηθα

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Η κακοκαιρία Ελπίδα είναι σε εξέλιξη και ήδη έχει ντύσει στα λευκά αρκετές περιοχές. Το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρχει χιονόπτωση ακόμα και τα Νότια προάστια της Αθήνας ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και χιονοαλυσίδες στο κέντρο της Αθήνας.

«Είμαστε στην αρχή αυτού του πολικού κύματος και ήδη έχει αρχίσει και σαρώνει πολλές περιοχές. Τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις θα εστιάζουν κυρίως στο Αιγαίο και ενδέχεται να δούμε χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο αλλά και τη Δυτική Πελοπόννησο», εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιες περιοχές επηρεάζει

Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος

Για ένα σπάνιο φαινόμενο στην Αττική προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Όπως εξηγεί, την Δευτέρα είναι πιθανό να δούμε χιονοκαταιγίδες, δηλαδή πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων (αστραπές / κεραυνοί). Ταυτόχρονα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει χιονόπτωση την Δευτέρα στα κεντρικά και βόρεια της Αττικής, αλλά και στα νότια. Καιρός: Απόψε ξεκινάει την επέλασή της η κακοκαιρία «Ελπίς» - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Στη δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου. Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Κυκλάδες: Στα λευκά «ντύθηκαν» Άνδρος και Τήνος - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.

Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και υπογράμμισε ότι το σύνολο του μηχανισμού, σε πλήρη επαγρύπνηση, θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική και τυχόν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ενώ, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους τιυς δήμους, ώστε να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την απρόσκοπτη προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments