Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία
Κακοκαιρία Ελπίδα: Κατόπιν της συνάντησης του επιτελείου της πολιτικής προστασίας, ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Χρήστου Στυλιανίδη.

Η κακοκαιρία Ελπίδα πλήττει αυτήν την ώρα την χώρα, ενώ στην Αττική Οδό τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Η Πυροσβεστική ζήτησε να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται νέα σύσκεψη  στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στην ενημέρωση είναι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδξς, ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Α. Μάνος.

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα μίλησε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης. Τόνισε ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με το 112.

Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά η Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή.

Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σημείωσε ότι ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει οδηγίες για τηλεργασία στο Δημόσιο.

Για τα σχολεία, είπε ότι σε περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις έγινε σήμερα μάθημα, ενώ τα προγραμματισμένα για αύριο self test δεν θα γίνουν

Αύριο, τόνισε, θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Επανέλαβε την απολογία της Πολιτείας σε όσους ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρήθηκαν.

Λευτέρης Οικονόμου – Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο Λευτέρης Οικονόμου παίρνοντας τον λόγο είπε ότι το πρωί θα υπάρχει παγετός και η ΕΛΑΣ θα συνεργάζεται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ. Η αστυνομία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για προβλήματα.

Για την Αττική Οδό τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείριση αντιδρόμησης, μια επιχείριση πολύ δύσκολη. Αυτή την ώρα σημείωσε επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση και είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Κάλεσε και εκείνος τους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες και δεν επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αυτές.

Τα προβλήματα και στην Κατεχάκη και στην Αττική Οδό προκλήθηκαν, όπως είπε γιατί πολλοί δεν είχαν αλυσίδες.

Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Δύσκολη μέρα και νύχτα, δίνοντας τον αριθμό των μηχανημάτων που δίνουν τη μάχη για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί,

«Από την Περιφέρεια 250 άτομα βρίσκονται στο δρόμο για προσπάθειες απεγκλωβισμού και άλλα προβλήματα. Όπως και μετά σχολεία που πήραμε τη σωστή απόφαση να μην λειτουργήσουν, έτσι θα πρέπει να προσεχθεί η κυκλοφορία να γίνεται μόνο για επείγουσες ανάγκες».

Αναφορικά με τα συνεργεία διάνοιξης δρόμων, σημείωσε: «Σε πολλούς δημοτικούς δρόμους λόγω απουσίας αλυσίδων στα αυτοκίνητα υπήρξε στασιμότητα και τα μηχανήματα δυσκολεύονταν στο να ανοίγουν το δρόμο. Όλη τη νύχτα τα μηχανήματα θα επιχειρούν».

Γενικός Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ

Σε συνεχή επαγρύπνηση. Ότι προσωπικό είναι διαθέσιμο, έχουν ανακληθεί άδειες. Πάνω από 1000 μικροβλάβες και πάνω από 40 σε γραμμές μέσης τάσης. Νέα Μάκρη, Παλλήνη και Σπάτα, τα σοβαρότερα προβλήματα.

Θεόδωρος Κολυδάς – ΕΜΥ

Πολύ έγκαιρα ανακοινώσαμε και τα δύο κύματα, το πρώτο πέρασε ανώδυνα και ήταν προπομπός για το οποίο είχαμε επισημάνει ότι αυτό θα πάρει κόκκινο συναγερμό. Σε καθημερινή βάση έχουμε καθορίσει ότι για ασφαλή πρόγνωση τις 48 ώρες. Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα θα κρατήσει και πέρα από τις 8, και οι μεγάλες εντάσεις έως και δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Ύφεση από αύριο το μεσημέρι στην Αττική αν και λίγο νωρίτερα παρουσιάζουν εξασθένηση οι χιονοπτώσεις, και θα περιορίζονται πάνω από τις ορεινές περιοχές.

Δείτε όλη την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments