Ελλάδα

Νόρα Βαλσάμη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός του κινηματογράφου

Νόρα Βαλσάμη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός του κινηματογράφου
Νόρα Βαλσάμη: Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, που διακρίθηκε σε ρόλους ενζενί σε παραγωγές της Φίνος Φιλμ.

Η Νόρα Βαλσάμη είναι ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, που διακρίθηκε σε ρόλους ενζενί σε παραγωγές της Φίνος Φιλμ, με την οποία συνεργάστηκε για μια δεκαετία (1965-1975). Eρμήνευσε ρόλους δροσερού κοριτσιού, καλού και κακού παιδιού, κόρης ή πέτρας του σκανδάλου, σε ταινίες όπως «Στεφανία» (1966), «Οι κυρίες της αυλής» (1966), «Κάτι κουρασμένα παλληκάρια» (1967), «Το λεβεντόπαιδο» (1969), «Οι βάσεις και η Βασούλα» (1975), δίπλα σε εκλεκτούς ηθοποιούς. Τη μία ήταν η ανιψιά της Ρένας Βλαχοπούλου, η αδελφή της Μπέτυς Αρβανίτη, την άλλη το αντικείμενο του πόθου του Λάμπρου Κωνσταντάρα, η απελπισμένα ερωτευμένη με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και το σωστό ταίρι για τον Κώστα Βουτσά. Νόρα Βαλσάμη

Νόρα Βαλσάμη: Στην Αθήνα φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη

Η Νόρα Βαλσάμη γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1945 στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου έκανε σπουδές χορού και ρυθμικής. Στην Αθήνα φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Μαθήτρια στη σχολή, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία του Σωκράτη Καψάσκη «Ο Καζανόβας» (1963).

Το 1965, με προτροπή του Γιάννη Δαλιανίδη που την είχε δει σε μία παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσαι» στο Θέατρο του Λυκαβηττού, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Φίνο, με τον οποίο συνεργάστηκε έως το 1975, οπότε έκανε και την τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη.

Η Νόρα Βαλσάμη με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) Η Νόρα Βαλσάμη με τη Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) Πρώτος ρόλος της στην κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου «Τζένη Τζένη» (1966), στην οποία υποδύθηκε μια τραγουδίστρια ενός κέντρου διασκέδασης με τη φωνή της Καίτης Χωματά. Το 1969, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της κωμωδίας «Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι», πλέχτηκε το ειδύλλιό της με τον σκηνοθέτη της ταινίας Ερρίκο Ανδρέου, τον οποίο παντρεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα.

Νόρα Βαλσάμη

Νόρα Βαλσάμη: Έχει συμμετέχει στην ταινία «Η θεία μου η χίπισσα»

Άλλες ταινίες της ήταν: «Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967), «Πυρετός στην άσφαλτο» (1967), «Πολύ αργά για δάκρυα» (1968), «Γοργόνες και μάγκες» (1968), «Για ποιον χτυπά η κουδούνα» (1968), «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα» (1969), «Ο ψεύτης» (1968), «Ο γόης» (1969), «Η θεία μου η χίπισσα» (1970), «Ο κατεργάρης» (1971) «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας» (1972).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments