Άποψη

Ζητείται Ελπίδα μετά… την απελπισία

Ζητείται Ελπίδα μετά… την απελπισία
Κακοκαιρία Ελπίδα: Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας και την επόμενη ημέρα για το κυβερνητικό επιτελείο.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η όποια απόδοση των ευθυνών θα είναι στην ώρα τους είναι το κεντρικό μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά από ένα έντονο καιρικό φαινόμενο. Ιδιαίτερα αυτή την φορά που είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις, ειχαν παρθεί αποφάσεις, τόσο για τις μετακινήσεις, όσο και για την μη λειτουργία των σχολείων, αλλά τελικά ο εγκλωβισμός των οδηγών στην Αττική Οδο σκέπασε τα πάντα.

Πέρα από το μπαλάκι των ευθυνών με την Αττική Οδό με την εταιρία να φέρει μεγάλες ευθύνες για την διαχείρηση της όλης κατάστασης ευθύνες για να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, ευθύνες ή καλύτερα αστοχίες φαίνεται να υπάρχουν για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Το πόσο καλά εκτιμήθηκε το φαινόμενο και αν ήταν σωστή η επιλογή να μην μπει απαγορευτικό στην μετακίνηση των βαρέων οχημάτων είναι μερικά από τα ερωτήματα.

Θέμα για τον Χρήστο Στυλιανίδη, τουλάχιστον για την ώρα δεν υπάρχει, αλλά τα ερωτήματα τίθενται.

Από την άλλη πέρα από την κυβέρνηση ευθύνες φέρει και η τοπική αυτοδιοίκηση αφού σε αρκετές περιπτώσεις κεντρικοί δρόμοι ήταν κλειστοί σε αρκετούς δήμους.

Από το πρωί της Τρίτης οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχεις όχι μόνο για την αποτίμηση της κατάστασης αλλά κυρίως για την λύση των προβλημάτων, αλλά και τον απεγκλωβισμό όλων των οδηγών στην Αττική Οδό.

Μια πρώτη απόφαση αφορούσε τους οδηγούς αυτούς και την αποζημίωση τους, της τάξεως των 2.000 ευρώ μετά από αίτημα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την εταιρία.

Αρκεί; Όχι αλλά είναι αναγνώριση της κατάστασης και μια ηθική αποζημίωση των οδηγών.

Από την άλλη δεν γίνεται σε κάθε σοβαρή κατάσταση να το παίρνει πάνω του ο πρωθυπουργός, ο οποιος έχει πραγματική εικόνα για κάθε εξέλιξη. Υπάρχουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη. Τουλάχιστον η κακοκαιρία «Ελπίδα» να αποτελέσει την αφορμή να έρθει η πραγματική ελπίδα μετά την απελπισία.. με τον εγκλωβισμό οδηγών σε ένα αυτοκινητόδρομο «ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments