Focus

Jun Ong: 111 φώτα LED δημιουργούν μια εντυπωσιακή ψευδαίσθηση αστεριών σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη

Jun Ong: 111 φώτα LED δημιουργούν μια εντυπωσιακή ψευδαίσθηση αστεριών σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη
Jun Ong: «Διαμορφωμένο από τον χρόνο, τα υλικά και την ενέργεια, το νέο «Αστέρι» παίρνει μια μορφή έκρηξης αστεριών που δημιουργείται από μια επιταχυνόμενη σύντηξη διαφόρων περιβαλλόντων στοιχείων.

Ο Αλαϊσιανός καλλιτέχνης Jun Ong τρύπησε με φως μια πρώην αποθήκη στην Κουάλα Λουμπούρ. Με τον τίτλο STAR/KL, το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει 111 δέσμες LED που διαμορφώνονται σε μια αστρική έκρηξη και διεισδύουν στο κέντρο του κτιρίου και προς τα έξω περνούν από τον φράκτη της αλυσίδας και μέσα στο πράσινο. Για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση μιας γιγάντιας έκρηξης, ο φωτισμός τοποθετείται σε διαφορετικά σημεία της δομής. Συγκεντρώνονται ως επί το πλείστον στο σημείο έκρηξης και λεπταίνουν όσο πιο μακριά είναι από το κέντρο — ακριβώς όπως θα φανταζόσασταν το πραγματικό πράγμα. Jun Ong

Ο καλλιτέχνης Jun Ong δημιούργησε το STAR / KL, μια ειδική εγκατάσταση φωτός που μοιάζει σαν να έχει ξεσπάσει ένα αστέρι στη μέση μιας άδειας αποθήκης

Αυτό το κομμάτι εγκαταστάθηκε το 2021, αλλά η γένεσή του ήταν χρόνια πριν το 2015. Τότε που ονομαζόταν Star, η πρώτη επανάληψη του έργου έλαβε χώρα στη βιομηχανική πόλη Butterworth στη Μαλαισία. Αυτό το αστέρι τελικά “διαλύθηκε και εξαφανίστηκε σε λήθαργο” πριν εμφανιστεί ξανά πέρυσι. «Ο νέος του οικοδεσπότης, γνωστός ως Air Building, είναι ένα μείγμα ακατέργαστου σκυροδέματος και θραυσμάτων μετάλλου που βρίσκονται στο κατώφλι μεταξύ φύσης και πόλης», γράφει ο Ong στη δήλωση του καλλιτέχνη.

«Διαμορφωμένο από τον χρόνο, τα υλικά και την ενέργεια, το νέο «Αστέρι» παίρνει μια μορφή έκρηξης αστεριών που δημιουργείται από μια επιταχυνόμενη σύντηξη διαφόρων περιβαλλόντων στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται έντονες τροχιές φωτός, που εκτείνονται πέρα ​​από τον οικοδεσπότη του και πάνω στις ανάγλυφες, πολιτιστικές ταπετσαρίες της πόλης».

Jun Ong

Ελπίζω οι άνθρωποι να δουν τα φώτα και την αρχιτεκτονική

Το STAR / KL καθοδηγείται από την ιδέα της φύτευσης μεταφορικών «αστέρων» σε διαφορετικά μέρη. «Κάθε αστέρι είναι πέρα ​​από ένα οπτικό αντικείμενο», λέει ο Ong στο My Modern Met, «αλλά ένας επιταχυντής και θερμοκοιτίδα για να πραγματοποιηθούν συνεργασίες, εμπειρίες και συνομιλίες. Ελπίζω οι άνθρωποι να δουν τα φώτα, την αρχιτεκτονική και τα περιβάλλοντα διαφορετικά και να βρουν μια εξανθρωπισμένη σύνδεση με καθένα από τα 111 θραύσματα».

Το STAR / KL είναι σε προβολή μέχρι τις 26 Μαρτίου 2022. Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο αμυδρό κάθε μέρα έως ότου το φως του εξασθενίσει εντελώς και είναι απλώς μια ανάμνηση.

Πηγή: My mordern met

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments