Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ υπερασπίζεται την απόφασή της να μη φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις της

Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ υπερασπίζεται την απόφασή της να μη φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις της
Η επιλογή δεν ήταν τυχαία αλλά καλά μελετημένη συμπεριφορά, υποστηρίζει η Κάρι Λαμ

Η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ υπερασπίστηκε την απόφασή της να μην φοράει μάσκα στις συνεντεύξεις Τύπου εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, λέγοντας ότι στόχος της είναι να αφήσει τους πολίτες να «νιώσουν τα συναισθήματά της».

Η Κάρι Λαμ είπε ότι η επιλογή της να σταματήσει να φοράει μάσκες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και των συνεντεύξεων Τύπου –γεγονός που είχε πυροδοτήσει οργισμένα σχόλια στο διαδίκτυο – δεν ήταν «τυχαία», αλλά αντίθετα «καλά μελετημένη συμπεριφορά».

«Ο λαός του Χονγκ Κονγκ πρέπει να ακούσει πολύ καθαρά ποια μηνύματα μεταφέρει στο κοινό. Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να νιώσουν τα συναισθήματά μου», είπε όταν ρωτήθηκε για την επιλογή της κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Τύπου.

«Τώρα, είμαι πολύ μελαγχολική, γιατί ανησυχώ πολύ», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι μια μάσκα δε θα επέτρεπε στο κοινό «να δει μόνο του» τι ένιωθε. «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν και να νιώσουν τα συναισθήματά μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω ο λαός του Χονγκ Κονγκ να κατανοήσει ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ και να καταβάλει προσπάθεια να υποστηρίξει αυτόν τον σημαντικό αγώνα ενάντια στην Όμικρον», είπε. «Αυτό δεν είναι τίποτα προσωπικό, εκπληρώνω πραγματικά το καθήκον μου».

Οι εξηγήσεις αυτές ήρθαν αφού ο καθηγητής μικροβιολογίας Yuen Kwok-yung είπε ότι «δε θα έπρεπε οι άνθρωποι να βγάζουν τις μάσκες εν μέσω της έξαρσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον και ότι ειδικοί και ηγέτες θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Ο Yuen έχει μάλιστα συμβουλεύει τους πολίτες να φορούν δύο μάσκες για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν πρόσφατα κατακόρυφα, με την πόλη κάποια στιγμή να επιβεβαιώνει περισσότερα από 100 κρούσματα σε μια μέρα – τα περισσότερα σε 18 μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments