Πολιτική

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει κατάσταση στα χέρια του, καθώς η κρατική μηχανή επέδειξε "βαριά" αντανακλαστικά

Έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη συνεργάτες και υψηλόβαθμους υπουργούς προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προχωρήσει σε αποφάσεις. 

Με τον κρατικό μηχανισμό να δείχνει για άλλη μία φορά τα βαριά αντανακλαστικά του, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει κατάσταση στα χέρια του.

Στους δρόμους έμειναν εγκλωβισμένοι πολίτες, πεσμένα δέντρα, προβλήματα στην παροχή ρεύματος. Και οργή. «Δικαιολογημένη» λέει το Μέγαρο Μαξίμου και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του.

Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σειρά κορυφαίων υπουργών Σκέρτσος, Θεοδωρικάκος, Στυλιανίδης, Σκρέκας, Καραμανλής, Οικονόμου αναμένεται να «βγουν» σήμερα στα τηλεοπτικά παράθυρα προκειμένου να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχεται η Κυβέρνηση.

Η επίσημη παρέμβαση του Πρωθυπουργού θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11.00 στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν πρέπει να αποκλείσει κανένας αυτή η «παρέμβαση» να ακολουθηθεί από πρωτοβουλίες ευρύτερης κλίμακας, ως προς την απόδοση ευθυνών, αλλά και το σχεδιασμό πρόσθετων μέτρων-ρυθμίσεων.

Η ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης:

– Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των νομοσχεδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, και για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

– Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2020/262 (ΕΕ) για το γενικό καθεστώς των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/952 για τη θέσπιση κανόνων κατά πρακτικών φοροαποφυγής.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεθνή εμπορική διαιτησία

Κύρωση σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με εισηγητή τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

– Τροποποίηση της πράξης υπουργικού συμβουλίου 42/2020 για τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2021, με εισηγητή τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments