Ελλάδα

Γρεβενά κακοκαιρία: Πάγωσε ο ποταμός Βενέτικος – Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Γρεβενά κακοκαιρία: Πάγωσε ο ποταμός Βενέτικος – Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
Πάγωσαν τμήματα του Βενέτικου ποταμού στα Γρεβενά προσφέροντας μοναδικές εικόνες, όπως "αποκάλυψε" σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου

Μετά τα χιόνια, ο παγετός ο οποίος, μπορεί να προκαλεί νέο γύρο προβλημάτων, στους κατοίκους των αστικών κέντρων, ωστόσο προσφέρει και εντυπωσιακές εικόνες από τη Φύση.

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν είχαν ως συνέπεια να παγώσουν τμήματα του Βενέτικου ποταμού στα Γρεβενά. Σχετική ανάρτηση για το θέμα έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook o προγνώστης της ΕΡΤ,  Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ωστόσο έχει ήδη προειδοποιήσει για νέα χιόνια στην Αττική

«Σε μήνυμα του ο αγαπητός συνάδελφος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Μάκης Νασιάδης έγραψε στέλνοντάς μου αυτές τις δύο φωτο: “Πάγωσε ο Βενέτικος ποταμός στα Γρεβενά σε πολλά τμήματα. Οι φωτογραφίες από το πέρασμα του Βουκεφάλα, εκεί όπου η παράδοση λέει ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν καβάλα όταν έκανε το άλμα από τη μια άκρη στην άλλη”. Σ’ ευχαριστώ πολύ Μάκη!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Το βίντεο δημοσίευσε το kozan. gr. Τα πλάνα είναι από τη γέφυρα στο δρόμο Γρεβενών – Καλαμπάκας.

Ο θρύλος

Οι ντόπιοι το ξέρουν ως το  «Γεφύρι του Μεγαλέξαντρου». Και οι δύο αντικριστοί, επίπεδοι στην κορυφή τους, βράχοι που ξεπροβάλλουν στις βραχώδεις όχθες του Βενέτικου λέγονται «το πάτημα του Βουκεφάλα».

Ο θρύλος λέει ότι σε εκείνο το σημείο στάθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, καβάλα στον Βουκεφάλα, και πέρασε το ποτάμι απέναντι με ένα άλμα του αλόγου του. Έτσι αποτυπώθηκε στους επίπεδους βράχους, κατά τη λαϊκή παράδοση, το ίχνος από τις οπλές του αλόγου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments