Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τρίτη νύχτα με χιόνι και παγετό – Έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τρίτη νύχτα με χιόνι και παγετό – Έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις
Τρίτη δύσκολη νύχτα για την Αττική - Το ΕΚΑΒ απευθύνει έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, καθώς αυξήθηκαν τα περιστατικά καταγμάτων

Για τρίτο 24ωρο πολλοί δρόμοι και γειτονιές της Αττικής παραμένουν θαμμένες στο χιόνι, γεγονός που επιδεινώνεται από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και οι οποίες μετατρέπουν τους δρόμους σε παγοδρόμια.

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Μαρτυρικά ήταν τα 24ωρα που προηγήθηκαν και για πολλά νοικοκυριά που αναγκάστηκαν να μείνουν χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές,ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, στη Χαμηλή Τάση. Ο Διαχειριστής σημειώνει ακόμη ότι η προσπάθεια για την αποκατάσταση και της τελευταίας μεμονωμένης παροχής θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει ωστόσο πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία των ζημιών, καθώς η συντριπτική πλειονότητα δεν αφορά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά σε μικρότερους δρόμους που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί. Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Έκκληση από το ΕΚΑΒ να περιοριστούν οι μετακινήσεις – «Βροχή» τα περιστατικά καταγμάτων

Δεκάδες περιστατικά πολιτών με κατάγματα φθάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων καθώς ο παγετός που δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία Ελπίς σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί ατυχήματα στους δρόμους.

Όπως επισημαίνεται από το ΕΚΑΒ που μεταφέρει τα περιστατικά με τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία με πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Το ΕΚΑΒ προειδοποιεί ότι λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, συνεπεία των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Ελπίς»: «απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά, αναφέρεται από το ΕΚΑΒ.

Οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος

Τμηματικά στην κυκλοφορία η Αττική Οδός

Την μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό ανακοίνωσαν τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  • το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Τροχαία, παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από το Αεροδρόμιο έως το Δαχτυλίδι της Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει οργανώσει επιχείρηση για την παροχή κάθε βοήθειας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί και συγκεκριμένα έχει διατεθεί αστυνομικό προσωπικό με κατάλληλο αριθμό οχημάτων, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε σημεία της Αττικής Οδού για την παραλαβή – ανάκτηση των οχημάτων τους.

Νωρίτερα απούρρονται  λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω παγετού

Σταδιακά έχουν αρχίσει να αποσύρονται οχήματα από τις λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ, στις οποίες το οδόστρωμα παρουσιάζει μεγάλη ολισθηρότητα λόγω παγετού.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 06:00. Οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, επισημαίνει σε ενημέρωση του ο Όμιλος ΟΑΣΑ.

Κανονικά λειτουργούν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο χωρίς ενδιάμεση στάση στον σταθμό Παλλήνης. Κανονικά μέχρι την Κηφισιά πλέον και τα δρομολόγια στη γραμμή 1.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 7 του ΤΡΑΜ, «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος», ενώ στη γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» παραμένει τερματικός σταθμός η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταστη στο οδικό δίκτυο της Αττικής  από την Αστυνομία.

α) Διακοπή της κυκλοφορίας:

  1. Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  2. Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
  3. Επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).
  4. Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
  5. Επί της Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.
  6. Επί της ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
  7. Επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  8. Επί της Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.
  9. Επί της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
  10. Επί της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων

β) Κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες:

1) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας άπαντα οχήματα.

2) Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments