Ελλάδα

ΟΑΣΘ: Έρευνα για τις συνθήκες των δύο ατυχημάτων με λεωφορείο

ΟΑΣΘ: Έρευνα για τις συνθήκες των δύο ατυχημάτων με λεωφορείο
Δύο ατυχήματα με εμπλοκή λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι ξεκάθαρο, πως ευθύνεται ο παγετός. Ερευνάται κάθε πιθανή αιτία. 

Από ειδική επιτροπή θα διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, το ατύχημα με εμπλοκή λεωφορείου του ΟΑΣΘ, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη όταν αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ τράκαρε με ταξί σε κεντρικό δρόμο της πόλης, βγήκε από την πορεία του και διέγραψε τρελή κούρσα παρασύροντας και κόβοντας δέντρα, ενώ καρφώθηκε σε μια στάση λεωφορείου και σε ένα ακόμη δέντρο. Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Συγκρούστηκε λεωφορείο με ταξί

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Τα παραπάνω διαβεβαιώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ).

«Αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντοτε, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, όπου επιβεβαιώνεται ακόμα πως δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη, περαστικού ή διερχόμενου οδηγού και πως ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς σοβαρά τραύματα.

Δύο ατυχήματα με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως σήμερα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη δύο ατυχήματα, με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Δεν είναι ξεκάθαρο, πως ευθύνεται ο παγετός. Ερευνάται κάθε πιθανή αιτία.

Το πρώτο -περί ου ο λόγος εισαγωγικά- έγινε στην Καλαμαριά, στις 6.15 το πρωί, όταν λεωφορείο της γραμμής 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου, συγκρούστηκε με ταξί στην οδό Βρυούλων. Το λεωφορείο, στο οποίο την ώρα του ατυχήματος δεν επέβαιναν επιβάτες, έπεσε στη συνέχεια σε πινακίδα οδοσήμανσης και σε δέντρα.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο λεωφορείο της γραμμής 25, που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Νεάπολης. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου στον ΟΑΣΘ. Το Ι.Χ. ανετράπη. svg%3E

Τραυματίας ο οδηγός του λεωφορείου

Από τύχη δεν έχουν υπάρξει θύματα, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Όσον αφορά στο εάν υπήρχαν επιβάτες, πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός ήταν μόνος του, ενώ κατά άλλες, υπήρχαν επιβάτες, ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments