Ελλάδα

Προς άρση ωραρίου στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής, κλίνουν οι ειδικοί

Προς άρση ωραρίου στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής, κλίνουν οι ειδικοί
Αυτή την ώρα αποφασίζουν οι ειδικοί για τα μέτρα. Τι θα προτείνουν στην κυβέρνηση.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των ειδικών, που αυτή την ώρα συνεδριάζουν  για τα επόμενα βήματα αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αποφασίζοντας ποια από αυτά θα παραταθούν και ποια θα αρθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή κλίνει προς την άρση του ωραρίου  στην εστίαση και την επιστροφή της μουσικής. Υπό προϋποθέσεις όμως, με χαμηλότερη ένταση και μόνο με καθήμενους, όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.

Πληροφορίες ανέφεραν πως ενδεχομένως θα συζητηθεί και η αύξηση του ποσοστού των θεατών στα γήπεδα, στο 50%, αλλά φαίνεται ότι το ενδεχόμενο αλλαγής του εν λόγω μέτρου είναι ακόμη υπό συζήτηση. Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει άμεσα, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Όπως και να έχει, εντός ολίγου αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση των ειδικών και η είσηγησή τους προς την κυβέρνηση για τα μέτρα που μπορούν να αρθούν. Οι όποιες επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Πάντως, προς την κατεύθυνση της άρσης κάποιων εκ των μέτρων που ισχύουν τώρα , είχαν δείξει νωρίτερα να κλίνουν, τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.
  • Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
  • Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.
  • Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
  • Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments