Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας Βουλή: Πρόταση μομφής κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις «ολιγωρίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της κακοκαιρίας».

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις «ολιγωρίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της κακοκαιρίας». «Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης με τις δημοσκοπήσεις της χαράς. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες στη κοινωνία τόση παρακμή», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. «Ζήτησα τον λόγο για να καταθέσω πρόταση μομφής στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος», πρόσθεσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.

Τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει η κοινωνία της λογικής από αυτή την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανόνας τους σε κάθε τραγωδία είναι να τα αποδίδουν όλα στην ατομική ευθύνη και αντιμετωπίζουν τα πάντα με όρους επικοινωνίας και θεατρικές γνώμες όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη την Τετάρτη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση της κοινωνίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής και επειδή έχω την πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν πριν να είναι πολύ αργά για τη χώρα και για όλους μας καταθέτω πρόταση μομφής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα όπου ζήτησε πρόταση μομφής

Θα προσπαθήσω να είμαι εξαιρετικά σύντομος και επιγραμματικός. Ζητάω σήμερα εκτάκτως το λόγο επιδημία εδώ και πολλές μέρες με την κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος του κύριου Μητσοτάκη. Αφήνοντας χιλιάδες πολίτες, γυναίκες, ηλικιωμένους, οικογένειες, παιδιά στο έλεος της κακοκαιρίας. Με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα, χωρίς βοήθεια, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν ποτέ στον εξαφανισμένο τις δύσκολες ώρες της κρίσης πρωθυπουργό. Και θαψε επίσης αυτός ο χιονιάς την ίδια Στιγμή και τις τελευταίες από αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν την θέληση και την δυνατότητα να διδάσκονται από τις ολιγωρίες και από τα δραματικά αποτελέσματα της πολιτικής και των ιδεοληψιών τους.

Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή κάθε ώρα που μιλάμε, κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία τέσσερις με πέντε συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους, χωρίσει αφοσιωμένη άνθρωποι που απογυμνωμένο και εγκαταλελειμμένου εθνικού συστήματος υγείας να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν πολλούς από αυτούς όσο και όπως θα έπρεπε.

Ο συνολικός λογαριασμός προσεγγίζει σήμερα τις 23.000, των συνανθρώπων μας που χάθηκαν. Η χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού. Και αυτός είναι ένας τραγικός απολογισμός και ένα διαρκές έγκλημα που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει. Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή η κυβέρνηση και πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, ούτε ότι το κράτος πρέπει όταν το δημόσιο συμφέρον το απαιτεί, να παρεμβαίνει στην αγορά, αρνούνται να ακούσουν και να καταλάβουν και να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων να λυμαίνονται με την ακρίβεια τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων.

Διευκολύνουν την κερδοσκοπία και καταστρέφουν κάθε έννοια ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής, αποφασίζοντας εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, να μη μειώσουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, το φόρο προστιθέμενης αξίας στα τρόφιμα, να μην αυξήσουν άμεσα τον κατώτατο μισθό, καταδικάζοντας έτσι στο κρύο, τη φτώχεια και την ανέχεια την πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Μας λένε ότι οι πολίτες όταν τους συναντάνε δεν τους απαγγέλουν στιχάκια αλλά τους ζητάνε selfie έξω από τα σουπερμάρκετ. Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή φθορά του κύριου Μητσοτάκη και η διαφθορά του επιτελικού κράτους, που έχει πάρει ενδημικό χαρακτήρα, απλώνεται στο σύνολο του κράτους και υπονομεύει, φθείρει και εξουδετερώνει όποιες δυνατότητες έχει ο κρατικός μηχανισμός. Επειδή το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η προκλητική επιβράβευση των γαλάζιων golden boys και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία εδώ οδηγούν με γοργά βήματα την κοινωνία στην ανασφάλεια, την οργή και την αποσάθρωση.

Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή η τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους σε κάθε δοκιμασία, στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, στην πανδημία, στον περσινό χιόνια, στον πρόσφατο χιόνια, σε κάθε μέτωπο που δοκιμάζεται η ασφάλεια και η ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας, παράγει ολοένα και πιο μαζικά και έντονα και φαινόμενα κρατικού αυταρχισμού, καταστολής, και δίωξης όσον διαμαρτύρονται. Αυτό προσβάλλει την ίδια τη δημοκρατία.

Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις από άποψη δικαιωμάτων και δημοσιογραφικές ελευθερίας και έτσι οδηγούμαστε σε ένα αυταρχικό κατήφορο στην Ερντογάνοποίησή και Όρμπανοποίηση της πολιτικής ζωης.

Ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή τίποτα καλό τίποτα θετικό δεν μπορεί πια η κοινωνική πλειοψηφία να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα ο παραλογισμός της πολιτικής τους τους οδηγεί σε νέες κοινωνικές και εθνικές τραγωδίες. Κανόνας τους είναι σε κάθε δυσκολία που εξελίσσεται σε τραγούδια να μην μπορούν ούτε και να θέλουν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα για την πολιτική τους, αλλά να τα αποδίδουν όλα στην ατομική ευθύνη. Για όλα υπάρχει κάποιος άλλος που φταίει εκτός από αυτούς και αντιμετωπίζουν τα πάντα με όρους επικοινωνίας και θεατρικές συγγνώμες, όπως χθες. Με μόνο στόχο να διαφυλάξω όχι τους πολίτες αλλά την εικόνα του πρωθυπουργου.

Ζήτησα σήμερα κάτω στο λόγο επειδή δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη. Και επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής και επειδή θεωρώ καθήκον μου να θέσω μπροστά στον ελληνικό λαό και στο κοινοβούλιο την πεποίθησή μου, που πιστεύω ότι είναι πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

Να φύγετε κύριε της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε πια να αντιμετωπίζεται την συσσωρευμένη οργή της κοινωνίας με μισές συγγνώμες, με δημοσκοπήσεις της χαράς και με προπαγάνδα της συμφοράς. Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κόστιζε πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό και όχι μόνο σε χρήμα αλλά και σε ζωές, σε δικαιώματα, σε ελευθερίες και δικαιώματα σε φόβο και σε ανασφάλεια.

Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες, δεν αξίζει στην κοινωνία, δεν αξίζει σ’ αυτή τη χώρα τόση παρακμή. Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησα σήμερα εκτάκτως το λόγο. Για να καταθέσω εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣυΡιζΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments