Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Όταν πήγα να παραλάβω το γραφείο μου στο υπουργείο, μου έδειξαν την γραμματεία”

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Όταν πήγα να παραλάβω το γραφείο μου στο υπουργείο, μου έδειξαν την γραμματεία”
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η υφυπουργός Εργασίας ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  μίλησε για το πώς έγινε συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια ανέλαβε τις Κοινωνικές Υποθέσεις. Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στο υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της.

«Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη, αλλά και έξυπνη. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

“Δεν έχουμε ίση φωνή”

«Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μού είπαν καλοπροαίρετα ‘όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα. Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας.

Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή», υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχετικά με το ορφανοτροφείο

Ακόμα, η ίδια αναφέρθηκε στο https://paidi.gov.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το παιδί και φυσικά και για τις τεκνοθεσίες.

Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του ορφανοτροφείου για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες υποστήριξε ότι το έκανε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδρυμα, τα οποία είναι ήδη στιγματισμένα.

Τέλος, μίλησε για το όνειρό της, που επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα, να μη ζει κανένα παιδί μέσα σε δομές, και συνάντησε τον μικρό Σπύρο Ντούγια στο δικό του στούντιο με πιο χαλαρή διάθεση. Η υφυπουργός απάντησε επίσης με χαμόγελο σε όλες τις ερωτήσεις του μικρού πρωταγωνιστή των «Μελισσών».

“Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας γυναίκα πρωθυπουργός”

Προς το τέλος της συνέντευξης πάντως της έκανε την πιο κομβική ερώτηση: «Θα θέλατε να γίνετε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός;» τη ρώτησε ο Σπύρος και ήταν η πρώτη φορά που κόμπιασε.

«Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας γυναίκα πρωθυπουργός. Τώρα αν εγώ θα είμαι αυτή, είμαι πολύ πολύ μακριά από το να το σκέφτομαι». Ο Σπύρος εκεί έκανε παρεμβολή «Αν είναι και γυναίκα του Μητσοτάκη;» για να πάρει την απάντηση «καλά είναι πολύ ικανή, οπότε και αυτή θα μπορούσε. Ας έχουμε μια γυναίκα πρωθυπουργό και πιστεύω θα είμαστε ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό κράτος, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε γυναίκα πρωθυπουργό» είπε και ρώτησε τον Σπύρο αν θα ήθελε να δει τη μαμά του πρωθυπουργό.

Η συνέντευξη της Δόμνας Μιχαηλίδου πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου πολύ πριν η χώρα μας χτυπηθεί από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Ελπίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments