Πολιτική

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι το 86% των νεκρών των τελευταίων ημερών

Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι το 86% των νεκρών των τελευταίων ημερών
Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι το 86% των νεκρών τις τελευταίες ημέρες.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλά σχετικά με την κατάσταση του ΕΣΥ μετά την κακοκαιρία. Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να αποφασίσει για την παράταση ή μη των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του Open, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Απέδωσε τους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών στην υψηλή νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα, στις αρχές Ιανουαρίου, πριν επικρατήσει ακόμη στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον.

“Το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από ανεμβολίαστους “

Διευκρίνισε ότι το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από ανεμβολίαστους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 66 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών. Επίσης 10 άτομα είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο, χωρίς να έχουν κάνει τρίτη δόση.

Υπεράνθρωπη προσπάθεια να φτάσει το ΕΚΑΒ σε κάθε σημείο

Ο Θ. Πλεύρης είπε πως γίνεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και το ΕΚΑΒ. Όλα τα οχήματα του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα, έχουν αλυσίδες και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική φθάνουν σε κάθε σημείο και προσπαθούν να εξυπηρετούν τους πολίτες. «Δυστυχώς, υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν εξυπηρετηθεί ακόμα γιατί τα σημεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί γρήγορα η πλήρης λειτουργία και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Έγινε μια τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού και από την Αττική οδό. Ήταν σε 4 σημεία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, μιλάμε συνεχώς με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Φανταστείτε ότι και το ΕΚΑΒ είχε πρόβλημα ως προς την πρόσβαση των οχημάτων στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Αντιμετωπίστηκε και αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments