Ελλάδα

Αττική Οδός: Πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένη οδηγό – Τι ζητάει

Αττική Οδός: Πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένη οδηγό – Τι ζητάει
Η οδηγός έμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 16 ώρες - Διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη

Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν επί ώρες στην Αττική Οδό εν μέσω χιονοθύελλας με συνέπεια να υποστούν σωματική, αλλά ψυχολογική ταλαιπωρία. Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη αποφασίσει να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρίας, ανεξαρτήτως της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ.

Ήδη η πρώτη αγωγή για ηθική βλάβη κατατέθηκε από μία γυναίκα από την Εύβοια που παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 16 ώρες.

Ο δικηγόρος Ιωάννης Καλαβρής μίλησε στο LIVE NEWS για την πρώτη αγωγή που κατέθεσε για λογαριασμό της εντολέας του κατά της Αττικής Οδού.

«Η Οδύσσειά της ξεκίνησε στις 10 το πρωί, όταν μπήκε στην Αττική Οδό ερχόμενη από Ελευσίνα με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, χωρίς καμία ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί. Προσπάθησε να εξέλθει από την Περιφερειακή Υμηττού, που ήταν κλειστή, και στη συνέχεια προσπάθησε να εξέλθει από την επόμενη έξοδο. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν επικοινωνούσε, δεν είχε άλλη πληροφόρηση και σκέφτηκε σαν λύση να βγει στην έξοδο της Παιανίας και να ξαναμπεί από εκεί στην Αττική Οδό. Εισέρχεται περίπου στις 12 από την είσοδο της Παιανίας, χωρίς να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο, που κράτησε το αντίτιμο των διοδίων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί πιο κάτω και να μείνει εκεί έως τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας», είπε ο δικηγόρος της.

Όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος, η πελάτισσά του δεν αποδέχεται το ποσό των 2.000 ευρώ και διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ.

Πινγκ πονγκ ευθυνών  

Την ίδια ώρα μαίνεται ο «πόλεμος ανακοινώσεων» και αλληλοδιαψεύσεων μεταξύ Γενικής Γραμματείας Πολιτική Προστασίας και Αττική Οδού, για το ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν ελήφθη νωρίτερα η απόφαση να κλείσει ο οδικός άξονας ή έστω να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, όπως έγινε στην Εθνική Οδό.

Πιο πρόσφατο επεισόδιο, τo μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τηλεδιάσκεψη με την Πολιτική Προστασία το οποίο υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της η Αττική Οδός.

Όπως αναφέρουν η Πολιτική Προστασία, ως διοργανώτρια των τηλεδιασκέψεων διατηρεί μαγνητοσκοπημένο υλικό, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των Αττικών Διαδρομών. Όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης της περασμένης Δευτέρας, η κοινοπραξία τονίζει ότι στο κέντρο επιχειρήσεων της Αττικής Οδού, ήταν διαρκώς παρών ο επικεφαλής Τροχαίας του Αυτοκινητόδρομου, ο οποίος νομιμοποιούνταν να προβεί στις δέουσες κινήσεις και αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments