Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Σε Μαραθώνα και Κορωπί συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

ΔΕΔΔΗΕ: Σε Μαραθώνα και Κορωπί συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για το πού παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά την κακοκαιρία

Σε Μαραθώνα και Κορωπί, εντοπίζονται σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από την πρόσφατη κακοκαιρία, που προκάλεσαν και εισαγγελική παρέμβαση

Περίπου 100 παροχές διάσπαρτες στις περιοχές του δήμου Μαραθώνα και του δήμου Κορωπίου, αποτελούν απόψε τις κυριότερες εκκρεμότητες, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες των συνεργείων του στο δίκτυο χαμηλής τάσης σε όλες τις πληγείσες από την κακοκαιρία “Ελπίδα” περιοχές της Αττικής», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν τυχόν βλάβη, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή, από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

«Όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιριών παραμένει και θα παραμείνει σε πλήρη επιφυλακή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να επέμβει άμεσα για την επανηλεκτροδότηση όλων των πολιτών», σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Οι αποζημιώσεις σε όσους κόπηκε

Σχετικά με τις αποζημιώσεις σε πολίτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως «έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων: η πρώτη να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από τη διακοπή ηλεκτροδότησης», ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξει σύντομα ένας μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης.

«Όλοι οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν ότι μπορούν για να ηλεκτροδοτηθούν πάλι όλα τα σπίτια. Κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων. Βρέθηκα προχθές σε περιοχή που δεν είχε ρεύμα, ενώ στον παραπάνω δρόμο είχε προχωρήσει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και υπήρχε ρεύμα», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments