Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Αποσύρει τα βίντεο με τις θεωρίες περί «αγέννητου παιδιού» μετά τον σάλο

Υπουργείο Παιδείας: Αποσύρει τα βίντεο με τις θεωρίες περί «αγέννητου παιδιού» μετά τον σάλο
Υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε το πρόγραμμα στα σχολεία με τις θεωρίες περί "αγέννητου παιδιού"

Στην απόσυρση βίντεο που εστάλησαν σε σχολεία και στην ανάκληση της έγκρισης «του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», προχώρησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις.

Τα χαρακτηρισμένα ως «εκπαιδευτικά» τρία βίντεο εστάλησαν στα γυμνάσια και αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», η σύλληψη του οποίου ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα έχει την ιδέα να κάνει ένα παιδί,

Τα βίντεο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα social media, με το hashtag #video_γονιμότητας να είναι πρώτο στις τάσεις.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η επιλογή του γενετικού υλικού  εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης ενός ζευγαριού. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Σε άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της ως την πνευματική τροφή, ενώ οι ασθένειες συνδέονται με την εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν εκδηλωθούν δεκαετίες μετά.

Η επιστολή στα σχολεία από την «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»

«Προς τα Γυμνάσια της Ελληνικής Επικράτειας 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, 

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»,  το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα»,  και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.   

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών. 

Με εξαιρετική τιμή 

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments