Αθλητισμός

Φρανκ Λάμπαρντ: Αναλαμβάνει προπονητής της Έβερτον

Φρανκ Λάμπαρντ: Αναλαμβάνει προπονητής της Έβερτον
Φρανκ Λάμπαρντ: Ο Βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής έχει έρθει σε οριστική συμφωνία και πρόκειται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Έβερτον.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με την Έβερτον προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ο Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής θα αντικαταστήσεις τον απολυμένο Ράφα Μπενίτεθ ήρθε η Έβερτον, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι «εφοπλιστές», αν και είχε δώσει αρχικά τα χέρια με τον πρώην προπονητή της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, έκαναν πίσω μετά τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας και στράφηκαν προς τον άλλοτε τεχνικό της Τσέλσι.

Σκληρές διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και κράτησαν περίπου πέντε μέρες, με τον Λάμπαρντ να παίρνει εντέλει τις εγγυήσεις που ήθελε και να συμφωνεί σε όλα με την Έβερτον σε συμβόλαιο 2,5 ετών.

Στο… 90’ της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, μάλιστα, αναμένεται να έχει και το πρώτο «δώρο» του απ’ τη διοίκηση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, καθώς η Έβερτον είναι σε προχωρημένες επαφές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του διεθνούς Ολλανδού μέσου, Ντόνι φαν ντε Μπεκ.

Λίγα λόγια για τον Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1978 στην πόλη Σάλισμπουρι στην Αγγλία. Εντάχθηκε στη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ το 1994, ομάδα στην οποία ο πατέρας του ήταν βοηθός προπονητή. Ένα χρόνο μετά υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και πήγε δανεικός στη Σουόνσι Σίτι τον Οκτώβριο του 1995, όπου έκανε 9 εμφανίσεις και πέτυχε ένα γκολ. Τον Ιανουάριο του 1996 επέστρεψε στη Γουέστ Χαμ ώσπου στο τέλος του μήνα έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Την επόμενη σεζόν μετά από 13 εμφανίσεις σπάει το πόδι του σε ένα παιχνίδι με την Άστον Βίλα και μένει εκτός για τον υπόλοιπο της σεζόν. Γίνεται βασικό στέλεχος της ομάδας την 1998-99 και βοηθάει την ομάδα του να τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας και να κερδίσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Λάμπαρντ είναι βασικό μέλος της Εθνικής Αγγλίας απο το 1999 έως και σήμερα. Έχει επίσης αγωνιστεί και με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του. Ο Λάμπαρντ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας στις 10 Οκτώβρη 1999 σε ένα φιλικό παιχνίδι που η Αγγλία κέρδισε 2-1 το Βέλγιο και πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 20 Αύγουστου 2003 σε ένα ματς όπου η Αγγλία κέρδισε 3-1 την Κροατία.

Συμμετείχε σε σπουδαίες διοργανώσεις, όπως το Euro 2004 και τα Μουντιάλ 2006, 2010, αλλά ένας απρόσμενος τραυματισμός του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Euro 2012. Σημειωτέον ότι στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ν.Αφρικής πέτυχε τέρμα εναντίον της Γερμανίας (στη φάση των «16», και ενώ το σκορ θα γινόταν 2-2), το οποίο λανθασμένα ακυρώθηκε, αναβιώνοντας στιγμές Μουντιάλ 1966, όταν οι Άγγλοι σήκωσαν το τρόπαιο. Θεωρήθηκε, δηλαδή, από τους Γερμανούς ότι η φάση του γκολ από το Λάμπαρντ ήταν η θεία δίκη για τους Άγγλους, για τους οποίους είχε μετρήσει αμφισβητούμενο γκολ στον τελικό του 1966.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments