Ελλάδα

Αρκάς σήμερα: Μία καλημέρα με ένα ξεκαρδιστικό Πρωταπριλιάτικο αστείο

Αρκάς σήμερα: Μία καλημέρα με ένα ξεκαρδιστικό Πρωταπριλιάτικο αστείο
Αρκάς σήμερα: Ο γνωστός σκιτσογράφος χρησιμοποιώντας τους μήνες που περιμένουν στην σειρά, κάνει ένα ξεκαρδιστικό πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ο Αρκάς σήμερα με ένα άκρως χιουμοριστικό σκίτσο λέει μία διαφορετική «καλημέρα». Με τους μήνες που περιμένουν στον «πάγκο» μας καλημερίζει ο Αρκάς. Ο ανυπόμονος Απρίλιος επιχειρεί να κλέψει τη σειρά του Φεβρουαρίου που… αναλαμβάνει καθήκοντα την Τρίτη, με τον πρώτο να τον τελευταίο να του λέει:

«Θα καταλάβουν αμέσως ότι λες ψέματα», και τον Απρίλιο να αποκρίνεται: «Βαριέμαι να περιμένω, μόλις τελειώσει ο Ιανουάριος θα μπω εγώ και θα πω ότι είμαι ο Φεβρουάριος». «Θα καταλάβουν αμέσως ότι λες ψέματα» απαντά ο Φεβρουάριος, με τον Απρίλιο να δίνει αποστομωτική απάντηση.

Το σκίτσο

Αρκάς σήμερα: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Αρκάς σήμερα

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments