Ελλάδα

Αρκάς σήμερα: Η απότομη καλημέρα του Φεβρουαρίου

Αρκάς σήμερα: Η απότομη καλημέρα του Φεβρουαρίου
Αρκάς σήμερα: Ο γνωστός σκιτσογράφος έφτιαξε ένα νέο σκίτσο με πρωταγωνιστή το Φεβρουάριο που ξυπνά απότομα την Τρίτη.

Ο Αρκάς σήμερα σχεδίασε ένα σκίτσο αφιερωμένο στον Φεβρουάριο.  Ο Φεβρουάριος, ξυπνά με κατσαρολικά και κουτάλια την… Τρίτη με την τελευταία να πετάγεται ξαφνιασμένη από το κρεββάτι της. Ας ελπίσουμε ότι ο μήνας που μόλις ξεκίνησε θα έχει πιο ευχάριστα ξυπνήματα από αυτό της… Τρίτης, όπως μπορείτε να δείτε και στο σημερινό σκίτσο του Αρκά, με το οποίο μας λέει καλημέρα.

Ο Φεβρουάριος πάντως δείχνει από την αρχή τα δόντια του…

Το σκίτσο

Αρκάς σήμερα: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Αρκάς σήμερα

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments