Ελλάδα

Τζουμέρκα: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον 21χρονο ορειβάτη

Τζουμέρκα: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον 21χρονο ορειβάτη
Τζουμέρκα: Όλη η περιοχή είναι συντετριμμένη με τον θάνατο του 21χρονου ορειβάτη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως κόπηκε τόσο γρήγορα το νήμα της ζωής του.

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης αποχαιρέτησαν το μεσημέρι οι γονείς, η αδελφή, συγγενείς, συναθλητές και φίλοι, τον 21χρονο άτυχο Ερμή Θεοχαρόπουλο, μέλος της εθνικής ομάδας ορειβατικής αναρρίχησης, στα Άγναντα των Τζουμέρκων που βρήκε τόσο πρόωρο θάνατο.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση του θανάτου του, όλοι απορούν πως ένας νεαρός αθλητής που λάτρευε το βουνό, τις απάτητες κορυφές και τους ανοικτούς ορίζοντες, να γράφτηκε τόσο νωρίς ένας τόσο τραγικός επίλογος στη σύντομη ζωή του.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και διέμενε στα Άγναντα, του άρεσε το χωριό και το βουνό, ασχολούνταν πολύ με τον αθλητισμό, με την ορειβασία και ήταν μέλος της εθνικής ομαδας ορειβατικής αναρρίχησης.

Απαρηγόρητοι συγγενείς και φίλοι

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Τζουμάκας συντετριμμένος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας: «Οι πληροφορίες μου είναι ότι το παιδί κάλεσε το 112 μόλις έπεσε για να έχουν τις συντεταγμένες από το τηλέφωνό του. Από εκεί και πέρα, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ η Πυροσβεστική Ιωαννίνων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άρτας. Από την Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τις συντεταγμένες ο πατέρας του, όμως βρισκόταν κοντά. Είναι πολύ γνώστης του βουνού και ο Ερμής και ο πατέρας του ξέρουν καλύτερα το βουνό παρά την τσέπη τους.

» Υπήρχε καθυστέρηση του ελικοπτέρου για αυτό ζητάμε ένα ελικόπτερο στο Άκτιο να υπάρχει μόνιμα ένα Super Puma. Περιμέναμε από τις 2.00 το Super Puma να έρθει στην περιοχή μας και να παραλάβει τον ορειβάτη που ήταν βαριά τραυματισμένος και το ελικόπτερο τελικά ήρθε στις 5:30 μετά από πολλές προσπάθειες τηλεφωνικές που είχαμε. Ζητάμε, ως Δήμοι Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και Βορείων Τζουμέρκων να γίνει στο Άκτιο ένας σταθμός πρώτων βοηθειών με Super Puma για την περιοχή μας. Διότι έχουμε τέσσερα ορειβατικά καταφύγια και πολύ μεγάλη προσέλκυση ορειβατών. Όλη η περιοχή είναι συντετριμμένη με το γεγονός αυτό».

Η έκκληση

Ορειβάτες από τον σύλλογο Αχαρνών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανα έκκληση  να δημιουργηθεί μια εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης υπό την επωνυμία «Ερμής Θεοχαρόπουλος», με κύρια βάση της τον Όλυμπο όπου και γίνονται πολλά ορειβατικά ατυχήματα και είναι στο κέντρο της Ελλάδας ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλες κοντινές περιοχές, το οποίο να έχει μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο ελικόπτερο για κάθε περίπτωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments