Focus

Διάσημοι που εξαφανίστηκαν σε μια βραδιά

Διάσημοι που εξαφανίστηκαν σε μια βραδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - generation_terrorists

Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια επιτυχημένη εξαφάνιση από όλους και όλα. Απλώς ρωτήστε κάποιον σαν τον Στίβεν Λάνγκ, ο οποίος προσπάθησε να το κάνει τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια επιτυχημένη εξαφάνιση από όλους και όλα. Απλώς ρωτήστε κάποιον σαν τον Στίβεν Λάνγκ, ο οποίος προσπάθησε να το κάνει να φαίνεται σαν να είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου. Ή ο Βρετανός «μπαμπάς του θανάτου του κανό» Τζον Δάργουιν, ο οποίος εξαφανίστηκε,και στη συνέχεια εντοπίστηκε να προσπαθεί να περάσει τη ζωή του στον Παναμά. Και αυτά τα μπόζο ήταν απλά βαρετά, συνηθισμένα παιδιά. Φανταστείτε πόσο  αδύνατο θα ήταν για κάποιον σαν τον Τζάστιν Μπίμπερ να εξαφανιστεί χωρίς να το πάρει μάτι. Πόσο δυστυχώς αδύνατο.

Ωστόσο, μερικές φορές, το αδύνατο συμβαίνει. Με τα χρόνια, μια χούφτα πραγματικών,  διασημοτήτων έχουν εξαφανιστεί. Άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να μπορούν να περπατήσουν στο δρόμο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αλλά που με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να ξεφύγουν μέσα στη νύχτα, και να μην ξαναβρεθούν ποτέ. Αν κάποιος από τους εξαφανισμένους διάσημους παρακάτω τυχαίνει να μοιάζει ακριβώς με τον μυστηριώδη νέο γείτονά σας, ίσως είναι η ώρα να διεκδικήσετε κάποια χρήματα ανταμοιβής.

View this post on Instagram

A post shared by Leonie Vermeer (@dutchmanicdogs)

Ρίτσι Έντουαρντς (εξαφανίστηκε: 1995)

Φανταστείτε αν ο Λόρδος Μπάιρον, ο Σιντ Βίσιους και ένας κυκλοθυμικός έφηβος κατάφερναν να βράσουν με μαγικό τρόπο το σπέρμα τους για να δημιουργήσουν ένα υβριδικό μωρό. Αυτό το μωρό θα έμοιαζε και θα έπαιζε πολύ, ο κιθαρίστας και στιχουργός των Μάνικ Σρεετ Πρετσερς, Ρίτσι Έντουαρντς ένα βρετανικό ροκ είδωλο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, τον οποίο ο The Guardian αποκάλεσε “ένα είδος αλεξικέραυνου για εφηβικό άγχος”.

Ο Έντουαρντς ήταν όμορφος, κυκλοθυμικός και ονειροπόλος, με ταλέντο να γράφει στίχους για την κατάθλιψη και ακόμη μεγαλύτερο ταλέντο στα ενοχλητικά διαφημιστικά ακροβατικά. Όταν ένας δημοσιογράφος του μουσικού περιοδικού NME άφησε να εννοηθεί ότι η στάση του συγκροτήματος του ήταν ανειλικρινής, ο Έντουαρντς άρπαξε μια λεπίδα ξυραφιού και χάραξε το “4 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ” στο χέρι του. Όταν εξαφανίστηκε για πρώτη φορά, τον Φεβρουάριο του 1995, θα μπορούσε απλώς να ήταν άλλο ένα κεφάλαιο στις δίδυμες ιστορίες του αυτοκαταστροφής και αυτοπροβολής.

Καμία τέτοια τύχη. Γρήγορα έγινε φανερό ότι ο νεαρός ποιητής είχε φύγει οριστικά. Ο Έντουαρντς επρόκειτο να πετάξει στις ΗΠΑ με τον frontman του MSP, Τζέιμς Ντιν Μπράντφιλντ, όταν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο κοντά στη γέφυρα Severn, που συνδέει την Αγγλία με την Ουαλία. (Είναι σαν να βρίσκεις ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο δίπλα στη γέφυρα Golden Gate.)

Ο Έντουαρντς κηρύχθηκε νόμιμα νεκρός το 2008, αλλά κανένα πτώμα δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το NME αναφέρει ότι οι θεάσεις του μουσικού έχουν φτάσει μέχρι τη Γκόα. Και, που δημοσιεύτηκε το 2019, το «Withdrawn Traces: Searching for the Truth About Richey Manic» ισχυρίζεται ότι ο Έντουαρντς «διοργάνωσε την εξαφάνισή του». Δεδομένου του ιστορικού του με ψυχική ασθένεια, φαίνεται απίθανο να είναι ακόμα εκεί έξω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

View this post on Instagram

A post shared by Harold Holt (@harold.holt__)

Χάρολντ Χολτ (Εξαφανίστηκε: 1967)

Ο καθένας σε μια σκληρή δουλειά ονειρεύεται να εξαφανιστεί. Μόνο ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ποτέ πρωθυπουργός της Αυστραλίας (τουλάχιστον, αν πιστεύετε τις θεωρίες συνωμοσίας). Ο Χάρολντ Χολτ βρισκόταν σχεδόν δύο χρόνια στη θητεία του ως ο 17ος ηγέτης της Αυστραλίας, όταν, μια μέρα Δεκεμβρίου του 1967, αποφάσισε να πάει για κολύμπι στην έρημη παραλία Cheviot στη Βικτώρια. Δεν επέστρεψε ποτέ στην ακτή. Με ένα αίσθημα εθνικής αμηχανίας, η Αυστραλία ανακάλυψε ότι είχε καταφέρει να τοποθετήσει λάθος έναν ολόκληρο πρωθυπουργό.

Ο καιρός στην παραλία Cheviot ήταν απαίσιος εκείνη την ημέρα. Όπως αφηγείται ο Smithsonian, ένα κύμα ισχυρίστηκε ο σερφ ήταν το υψηλότερο από ότι είχε δει ποτέ. Αν και το σώμα του Χολτ δεν ανακτήθηκε ποτέ, μια έρευνα του 2005 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε πνιγεί (μέσω της The Telegraph). Αυτό δεν εμπόδισε τα συνωμοτικά σύννεφα καταιγίδας να συγκεντρωθούν. Φανταστείτε αν το σώμα του JFK είχε εξαφανιστεί μετά τον πυροβολισμό του. Αυτό είναι το είδος του εξαιρετικά εύφλεκτου καυσίμου συνωμοσίας.

Οι πυρκαγιές παράνοιας πυροδοτήθηκαν από την έλλειψη επίσημης έρευνας. Ένας αυστραλιανός νόμος εκείνη την εποχή (που τροποποιήθηκε 18 χρόνια αργότερα) καθιστούσε παράνομη τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο κάποιου χωρίς σώμα, ακόμη και όταν αυτός ήταν ο ηγέτης της χώρας. Με ένα περίεργο υστερόγραφο, η πολιτεία της Βικτόρια αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του Χολτ με ένα μνημείο κολυμβητηρίου. Ωχ. Αυτό μοιάζει λίγο με τον εορτασμό του JFK με μια αναμνηστική βόλτα με ανοιχτό αυτοκίνητο στο Ντάλας.

Κόνι Κονβέρσε (Εξαφανίστηκε: 1974)

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τυχόν απογοητευμένους καλλιτέχνες εκεί έξω. Ακριβώς επειδή σε κανέναν δεν αρέσει το υλικό σας τώρα, δεν σημαίνει ότι οι hipster δεν θα συζητήσουν μια μέρα πόσο υποτιμημένοι είστε. Απλά κοιτάξτε την Κόνι Κονβέρσε. Μουσικός της δεκαετίας του 1950, θεωρείται πλέον η πρώτη μοντέρνα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, κραυγάζοντας οικείες, λυρικές μπαλάντες γεμάτες μελαγχολία σε μια εποχή που ο Μπομπ Ντύλαν μόλις δεν είχε πάνες (μέσω BBC). Όχι ότι οι σύγχρονοί της γνώριζαν πόσο πρωτοποριακή ήταν η Converse. Το 1961, σταμάτησε εντελώς τη μουσική, άγνωστη και πεπεισμένη ότι ήταν αποτυχημένη.

Σε ένα πιο ευτυχισμένο σύμπαν, η ιστορία της Κονβέρσε θα έπαιρνε τώρα μια άλλη τροπή. Το 2009, μια χούφτα τραγούδια που είχε ηχογραφήσει στην κουζίνα του Gene Deitch κυκλοφόρησαν από τη δισκογραφική εταιρεία Deitch. Το άλμπουμ, “How Sad, How Lovely” έγινε καλτ επιτυχία. Ο New Yorker της έκανε προφίλ. Δυστυχώς, η Κονβέρσε δεν είδε τίποτα από αυτήν την επιτυχία. Εξαφανίστηκε το 1974.

Το ’74 ήταν μια κακή χρονιά για την Κονβέρσε. Είχε μόλις κλείσει τα 50 και ένιωθε σαν αποτυχημένη. Εκείνο το καλοκαίρι, έγραψε στους φίλους της ότι επρόκειτο να κάνει μια νέα αρχή, φόρτωσε το αυτοκίνητό της και οδήγησε λέει ο θρύλος. Κανένα ίχνος της δεν έχει εμφανιστεί ποτέ, και γενικά πιστεύεται ότι πέθανε από αυτοκτονία. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να είναι εκεί έξω, μέχρι τα βαθιά της γεράματα, ίσως ακόμη και να γνωρίζει ότι το ταλέντο της έχει επιτέλους ανακαλυφθεί. Ευτυχώς μπορούμε να ελπίζουμε.

Φαν Μπινγκμπινγκ (Εξαφανίστηκε: 2018)

Ζώντας στη Δύση, συνηθίζεις οι διασημότητες να ξεφεύγουν από τα πάντα μέχρι και τον φόνο. (Βήμα προς τα εμπρός, OJ Simpson.) Στην Κίνα, πηγαίνουν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, όπως ανακάλυψε με τον δύσκολο τρόπο ο φαν Μπίνγκμπινγκ το καλοκαίρι του 2018. Τον Μάιο, η ηθοποιός του “X-Men: Days of Future Past” είχε Τα συμβόλαια ταινιών διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπονοούσαν ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικες επαφές για να φοροδιαφύγει. (Αυτό είναι προφανώς αρκετά συνηθισμένο στην κινεζική κινηματογραφική βιομηχανία.) Την 1η Ιουλίου εξαφανίστηκε. Όπως περιγράφει το CNN, κανείς δεν την έχει δει από τότε.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη σταρ της χώρας και μια από τις λίγες κινέζες ηθοποιούς που ραγίζουν τη διεθνή αγορά. Δυστυχώς, έχει επίσης την κακή τύχη να ζει υπό μια αυταρχική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή περίπου όπως η Μαφία θα αντιμετώπιζε μια χαμένη πληρωμή δανείου.

Η πρώτη ένδειξη για την τύχη της Φαν ήρθε όταν ένα κυβερνητικό μέσο δημοσίευσε την έκθεση κοινωνικής ευθύνης για τις διασημότητες του έθνους (μέσω του The Guardian). Ο θαυμαστής σημείωσε 0%, το χαμηλότερο από οποιοδήποτε αστέρι στη λίστα.  Στη συνέχεια, σύμφωνα με το CNN, οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν μια δήλωση τον Οκτώβριο λέγοντας ότι θα πλήρωνε πρόστιμο και η Φαν δημοσίευσε μια συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση και δεν ήταν σαφές πότε θα έκανε. (Ο καλλιτέχνης Ai Weiwei εξαφανίστηκε κάποτε από την κυβέρνηση για τρεις μήνες.)

View this post on Instagram

A post shared by Unbox Utd. (@mdg.utd4c)

Μπίσον Ντελε (Εξαφανίστηκε: 2002)

Πριν αλλάξει το όνομά του, ο Μπίσον Ντελε ήταν ο μπασκετμπολίστας Brian Williams: ένα βουνό 6 ποδιών 11 ιντσών που άφησε ένα ίχνος φωτιάς και μώλωπες εγωισμούς στο ΝΒΑ. Ήταν περίφημα εκκεντρικός. Όταν σταμάτησε τόσο το μπάσκετ όσο και τις πολιτείες σε ηλικία 30 ετών, τελείωσε πρώτα στον Λίβανο, εκτοξεύοντας μπαζούκες στην έρημο για διασκέδαση και μετά σε ένα ατελείωτο νομαδικό ταξίδι στην Ασία, ζώντας ως ένα είδος πλούσιου αλήτη.

Ένα προφίλ στο Sports Illustrated περιγράφει πώς, ενώ βρισκόταν στο δρόμο, ο Dele έγινε ποιητής beat, γράφοντας στίχους εμπνευσμένους από τον William Blake. Έμεινε μακριά από τις ΗΠΑ για χρόνια, σηκώνοντας την κόλαση στην Αυστραλία, όπου έμαθε να πλέει και αγόρασε για τον εαυτό του ένα σκάφος με το όνομα Hakuna Matata. Έπειτα είπε ότι θα το σαλπάρει από την Ταϊτή στη Χαβάη. Μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε πού πηγαίνει αυτό.

Στις 7 Ιουλίου 2002, ο Dele απέπλευσε. Στο πλοίο ήταν η κοπέλα του, Serena Karlan, ο καπετάνιος του πλοίου, Bertran Saldo, και ο μεγαλύτερος αδελφός του Dele, Miles Dabord. Δεν τα κατάφεραν ποτέ στη Χαβάη. Ο Ντέλε, ο Κάρλαν και ο Σάλντο εξαφανίστηκαν στη θάλασσα. Δύο μήνες αργότερα, ο Dabord συνελήφθη στο Phoenix προσπαθώντας να αγοράσει χρυσό με μια από τις επιταγές του αδελφού του. Αποφυλακίστηκε με εγγύηση, και αυτοκτόνησε λόγω υπερβολικής δόσης ινσουλίνης ακριβώς απέναντι από τα σύνορα με το Μεξικό. Οι Dele, Karlan και Saldo δεν βρέθηκαν ποτέ.

Ο Dabord φέρεται να ήταν ένας πικραμένος τύπος που ήταν επιρρεπής στη βία και ζήλευε την επιτυχία του αδελφού του. Τα έξυπνα χρήματα είναι για να σκοτώσει τους άλλους τρεις και να πετάξει τα πτώματα τους στον Ειρηνικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments