Ελλάδα

Αδιανόητες μαρτυρίες για οπαδική βία: «Κάνουμε τα πάντα γιατί πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά» [vid]

Αδιανόητες μαρτυρίες για οπαδική βία: «Κάνουμε τα πάντα γιατί πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά» [vid]
Εδώ και 8 χρόνια ο νεαρός που κατέθεσε την μαρτυρία του, δηλώνει πρώην οργανωμένος οπαδός και όπως λέει βλέπει όλα όσα συμβαίνουν χωρίς παρωπίδες. Κάτι που δεν συμβαίνει όπως διαπιστώνεται με πολλούς εν ενεργεία χούλιγκαν.

Παρότι θρηνούμε την στυγνή εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου νέου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το απόστημα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα, δεν έχει σπάσει. Αυτό μαρτυρούν τα λόγια χούλιγκαν που έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν μέρος σε τυφλές επιθέσεις. Νεαρών που έχουν παίξει τη ζωή τους κορώνα – γράμματα, για τον φανατισμό γύρω από μια ομάδα, με κάποιους εξ αυτών να μην έχουν καταλάβει το παραμικρό από το άγριο έγκλημα της δολοφονίας του νεαρού Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου, της Θεσσαλονίκης. 

Η μαρτυρία πρώην χούλιγκαν, που σοκάρει

Η εκπομπή LIVE NEWS συνάντησε στα 31 του χρόνια πια, έναν οπαδό που έζησε για 8 χρόνια εκ των έσω τις σκηνές αγριότητας. Με άγριους ξυλοδαρμούς, απαγωγές, μαχαιρώματα ακόμα και πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ. Και όλα αυτά, στο όνομα μιας ομάδας.

Εδώ και 8 χρόνια ο νεαρός που κατέθεσε την μαρτυρία του, δηλώνει πρώην οργανωμένος οπαδός και όπως λέει βλέπει όλα όσα συμβαίνουν χωρίς παρωπίδες. Κάτι που δεν συμβαίνει όπως διαπιστώνεται με πολλούς εν ενεργεία χούλιγκαν. Στο δικό τους μυαλό ακόμα και σήμερα που η χώρα παραμένει πληγωμένη από την απώλεια του Άλκη, είναι μέσα από τις συμπλοκές να δείξουν ότι κάνουν κουμάντο στην Θεσσαλονίκη.

«Πήγανε με ένα Καλάσνικοφ έξω από τον σύνδεσμο και πυροβολούσαν» δηλώνει ο πρώην Χούλιγκαν

Τα λόγια του αποκαλύπτουν πώς και γιατί παγιδεύονται διαχρονικά νέα παιδιά. Ακόμα και μαθητές Γυμνασίου, που θέλουν να δείξουν στην παρέα τους ότι μετράνε.

«Κλέβουν και χτυπούν για να δείξουν ότι μετράνε»

Η μεθοδολογία των χούλιγκαν σταθερή. Οι αποφάσεις, λέει, παίρνονται από τους αρχηγούς των συνδέσμων, με τα υπόλοιπα μέλη όπως εκείνος να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές.

«Τα ραντεβού κλείνονται από τους παλιούς»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι στιγμές φρίκης που είδε με τα μάτια του, δείχνουν να ξετυλίγονται ξανά μπροστά του, σαν σε film κινηματογραφικής ταινίας. Θεσσαλονίκη - Συγκλονιστικές μαρτυρίες χούλιγκαν: «Πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» - ΒΙΝΤΕΟ

«Τους έχουνε κάψει ζωντανούς μέσα στο σύνδεσμο»

Για χρόνια ο ίδιος και οι κολλητοί του στον σύνδεσμο ζούσαν μέσα σε μία ψευδαίσθηση και αδυνατούσαν να καταλάβουν πως ήταν τα μεγάλα θύματα.

«Όλα είναι μια φούσκα, νομίζεις ότι κάτι κάνεις αλλά, στην ουσία καταστρέφεις την ζωή σου»

Ο νεαρός που μας μιλάει έχει χτυπήσει αντιπάλους και έχει τραυματιστεί και ο ίδιος. Από τα 15 μέχρι τα 23 του χρόνια έδινε μάχες, για την ομάδα που αγαπούσε όπως τον είχαν πείσει, μέχρι που κάποια στιγμή αναθεώρησε και απομακρύνθηκε.

«Έβλεπα πράγματα περίεργα»

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη ήταν κάτι πάντως, που όπως λέει δεν περίμενε να συμβεί…

«Δεν ήταν οργανωμένο»

Η πλύση εγκεφάλου που έχει γίνει σε αυτά τα παιδιά αποτυπώνεται στα λόγια και στην ένταση της φωνής τους. Ακόμα κι αν η ποινή είναι η φυλάκιση, η σημαία της ομάδας λένε πρέπει να μείνει ψηλά.

Νεαροί που προσπαθούν να γεμίσουν και να καλύψουν τα κενά τους. Άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί και που ακόμα και σήμερα δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν στον άρρωστο και επικίνδυνο δρόμο της τυφλής και ανηλεούς βίας, που βαδίζουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments