Διεθνή

Ευρηματικό βίντεο του BBC για την ενοχοποίηση των θυμάτων κακοποίησης λόγω ντυσίματος

Ευρηματικό βίντεο του BBC για την ενοχοποίηση των θυμάτων κακοποίησης λόγω ντυσίματος
Το βίντεο του BBC καυτηριάζει την αντίληψη ότι οι γυναίκες "πηγαίνουν γυρεύοντας".

Καυστικό βίντεο του BBC δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους ενοχοποιούν τα θύματα κακοποίησης, λόγω του ντυσίματός τους. Το βίντεο εκτυλίσσεται σε μια καφετέρια, όπου μια παρέα ανδρών σχολιάζει το πρωτοσέλιδο εφημερίδας, λέγοντας πως η γυναίκα επειδή ήταν προκλητικά ντυμένη «πήγαινε γυρεύοντας».

Οι τρεις εργαζόμενες στην καφετέρια αρχίζουν να σκέφτονται πώς θα ήταν να λειτουργούν με βάση το πώς είναι ντυμένες: Η μια ντυμένη με κοστούμι εισβάλει σε εταιρία (στην οποία δεν δουλεύει) και απαιτεί αύξηση, η δεύτερη έχει πάει στη δουλειά με μαγιό, καπέλο και ποτό και σηκώνεται να φύγει πριν τελειώσει τη δουλειά της, η τρίτη έχει φορέσει ένα χάρτινο κόκκαλο στο κεφάλι της γιατί θέλει να πάρει σκύλο, η τέταρτη επειδή κρατά μαχαιροπήρουνα παίρνει το φαγητό ενός άνδρα και μια άλλη έχει φορέσει νυφικό άρα παντρεύεται.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενες «επιστρέφουν» στην πραγματικότητα και πρέπει να εξυπηρετήσουν τους πελάτες της καφετέριας. Ένας από αυτούς φοράει φανέλα της Άρσεναλ και έχει παραγγείλει κέικ σοκολάτας. «Αφού παίζεις στην Άρσεναλ, δεν θα θέλεις να το φας αυτό. Πήγαινε πίσω στην προπόνηση», του λέει η μια από τις κοπέλες. «Δεν είμαι ποδοσφαιριστής», απαντά. Για να εισπράξει την απάντηση: “Τι περιμένεις να σκεφτούμε όταν εμφανίζεσαι φορώντας αυτό; Πήγαινες γυρεύοντας”…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments