Lifestyle

Οι καλύτεροι κιθαρίστες που έχουμε δει ποτέ

Οι καλύτεροι κιθαρίστες που έχουμε δει ποτέ

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - jimi_hendrix__love

Οι καλύτεροι κιθαρίστες: Δημιουργήσαμε μια λίστα με τους κορυφαίους στον κόσμο, με βάση τις μεθόδους και τη συνεισφορά τους στο όργανο της κιθάρας.

Το να επιλέξεις έναν βιρτουόζο καλύτερο  από τον άλλο είναι απίστευτα δύσκολο, από το Strat μέχρι το Les Paul, το PRS Custom μέχρι το Parker Fly, τα δυνατά ακόρντα και το tapping. Πράγματι, αναφέρθηκε ότι το θέμα είχε προκαλέσει πολλές έντονες συζητήσεις. Παρόλο που υπήρχαν πολλά εξάχορδα slayers στη δεκαετία του 1960, η δεκαετία του 1980 άλλαξε το παράδειγμα του τι μπορούσε να γίνει με μια συμβατική ηλεκτρική κιθάρα. Δημιουργήσαμε μια λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο, με βάση τις μεθόδους και τη συνεισφορά τους στο όργανο. Ένα παράδειγμα είναι αυτό του Kurt Cobain που είχε βγει ως πώληση  η διάσημη κιθάρα του.

View this post on Instagram

A post shared by Robert Fripp (@robertfrippofficial)

Ρόμπερτ Φριπ

Παρόλο που ο Ρόμπερτ Φριπ, ο ιδρυτής του King Crimson, είναι υπεύθυνος για μουσικές καινοτομίες όπως το Frippertronics, τα soundscapes και το λεγόμενο «new standard tuning», πλήρωσε τη συνδρομή του δουλεύοντας ως session κιθαρίστας για αξιόλογους μουσικούς όπως ο David Bowie. Οι Talking Heads, ο Peter Gabriel και η Blondie για δεκαετίες.

Τζον ΜακΛάφλιν

Ο Τζον ΜακΛάφλιν από το Doncaster της Αγγλίας είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της μουσικής «fusion». Το 2018, έλαβε το βραβείο Grammy για το καλύτερο αυτοσχέδιο σόλο τζαζ. Ο Τζον έχει επίσης μια μακρά λίστα καλλιτεχνών με τους οποίους είχε συνεργαστεί κάποια στιγμή στο παρελθόν. Αν και η εμφάνιση σε αυτή τη λίστα δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα έρθετε σε επαφή με τα δικαιώματα της ροκ, λίγοι κιθαρίστες μπορούν να ισχυριστούν ότι μοιράστηκαν τη σκηνή με τον Miles Davis. Το πιο διάσημο άλμπουμ του Miles, Bitches Brew, συμμετείχε στον McLaughlin.

Στηβ Μορς

Ο Στηβ Μορς  είναι ο βασικός κιθαρίστας των Deep Purple από το 1994 και ο ιδρυτής των Dixie Dregs. Ο Μορς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Υψηλάντι του Μίσιγκαν. Ο Στηβ Μορς έγινε ο βασικός κιθαρίστας για το δημοφιλές ροκ συγκρότημα Kansas το 1986. Όσο ήταν μέλος του συγκροτήματος, κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ Power και In The Spirit of Things. Παρά το γεγονός ότι τώρα είναι μέλος του supergroup των Flying Colors, ο Morse ισχυρίζεται ότι όσο ήταν με τους Deep Purple, οι σύντροφοί του  ζήτησαν να πάει με  ένα ξεχωριστό βαν γιατί έπαιζε συνεχώς κιθάρα ενώ ταξίδευαν από συναυλία σε συναυλία.

Πήτερ Γκριν

Ο Πήτερ Γκριν γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας και ήταν συνιδρυτής της Fleetwood Mac. Το 1965 προσλήφθηκε από τον κύριο John Mayall, τον Βρετανό νονό των μπλουζ, έναν τύπο που είχε ανακαλύψει περισσότερους από λίγους κιθαρίστες σε αυτή τη λίστα, και η καριέρα του απογειώθηκε. Στην πραγματικότητα, ο κιθαρίστας που αντικατέστησε ο Πήτερ Γκριν στο συγκρότημα του John Mayall δεν ήταν άλλος από τον Eric Clapton, ο οποίος, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς, βρίσκεται πιο κάτω από αυτή τη λίστα.

Ρόμπιν Τρόουερ

Ο Ρόμπιν Τρόουερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Southend-on-Sea, Essex. Λόγω των δυνάμεών του που μοιάζουν με τον Jimi Hendrix και της ικανότητάς του να λυγίζει τις νότες καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο εν ζωή μουσικό, θεωρήθηκε ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες της εποχής του. Η κιθάρα του έγινε ακόμη πιο σημαντική όταν ήταν μέλος του φημισμένου συγκροτήματος Procol Harum τη δεκαετία του 1960. Το κορυφαίο επίτευγμα του Ρόμπιν Τρόουερ θεωρείται ευρέως ως το άλμπουμ Bridge of Sighs, που κυκλοφόρησε το 1974. Ο Ρόμπιν Τρόουερ δημιούργησε ένα συγκρότημα με τον Jack Bruce, τον μπασίστα των Cream, τη δεκαετία του 1980.

Τζίμι Χέντριξ

Ο Τζίμι Χέντριξ κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο μοναδικούς και αναγνωρισμένους ερμηνευτές όλων των εποχών στα 27 χρόνια του σε αυτόν τον πλανήτη. Έπαιζε στο Woodstock, αλλά λόγω της έλλειψης φήμης του εκείνη την εποχή, λίγοι τον είδαν. Περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τον Τζίμι Χέντριξ ως τον καλύτερο κιθαρίστα που έζησε ποτέ από οποιονδήποτε άλλο κιθαρίστα. Το ταλέντο του να βγάζει ήχους στην κιθάρα που δεν έχουν ξανακούσει είναι γνωστό. Ο Τζίμι Χέντριξ απεικονίζεται με την πρώτη του κιθάρα όταν είναι 15 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments