Ελλάδα

Χάρβαρντ και Κολούμπια έρχονται στην Ελλάδα: Ιδρύουν παραρτήματα για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές

Χάρβαρντ και Κολούμπια έρχονται στην Ελλάδα: Ιδρύουν παραρτήματα για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές
Χάρβαρντ και Κολούμπια έρχονται στην Ελλάδα: Το πρώτο τμήμα που αναμένεται να λειτουργήσει σχετίζεται με τις μεταναστευτικές σπουδές.

Παραρτήματα για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές έχουν στα σχέδια τους να ανοίξουν στην Ελλάδα τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Κολούμπια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σπουδές θα αφορούν μεμονωμένα τμήματα εξειδίκευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα οποία βοηθούν αυτή την ενέργεια να πραγματοποιηθεί μαζί με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα εξωστρέφειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harvard University (@harvard)

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα

Το πρώτο τμήμα που όπως φαίνεται θα κάνει τα εγκαίνιά του  σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχετίζεται με τις μεταναστευτικές σπουδές και θα λειτουργήσει από το Χάρβαρντ και το ΕΚΠΑ. Η έλευση στη χώρα μας των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου αναμένεται να προσελκύσει, όπως γίνεται αντιληπτό, τεράστιο ενδιαφέρον. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Μιλώντας στο protothema.gr ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, «η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συστηματικής συνεργασίας μεταξύ καθηγητών των σχολών του ΕΚΠΑ και του Χάρβαρντ που ασχολούνται με το Μεταναστευτικό από πολλές σκοπιές, όπως τη νομική, την ιατρική και την πολιτική. Η συνεργασία αυτή και η λειτουργία για πρώτη φορά της θερινής σχολής, που προέκυψε από ενδελεχή αναζήτηση όλων των δεδομένων, ευελπιστούμε να είναι προάγγελος για την ευρύτερη συνεργασία που θα αφορά τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών».

Πανεπιστήμια: νέος νόμος- πλαίσιο

Νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Ο νόμος  θα αναλάβει τον ρολο να αλλάξει το τοπίο στα ΑΕΙ, καθώς προωθούνται αλλαγές που αφορούν τα προγράμματα σπουδών, την εκλογή των διδασκόντων αλλά και τη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Ο νέος νόμος, που αναμένεται να ανακοινωθεί την άνοιξη, περιλαμβάνει και αλλαγές στον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώριση Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), στον οργανισμό δηλαδή που αναγνωρίζει πτυχία από το εξωτερικό. Βασικός στόχος του νέου νόμου είναι ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ προκειμένου να αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με ταχύτητα αλλά και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments