Οικονομία

Facebook: ‘Εκλεισε το deal με την ελληνική «Accusonus»

Facebook: ‘Εκλεισε το deal με την ελληνική «Accusonus»
Facebook: «Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε «Facebook» και «Accusonus» με τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο να εξαγοράζει την ελληνική startup.

«Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε «Facebook» και «Accusonus» με τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο να εξαγοράζει την ελληνική startup. Η «Accusonus» δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού επεξεργασίας ήχου και η Meta την χρειάζεται για το Metaverse. Η ελληνική start up έχει ως βάση την Πάτρα, ωστόσο η Meta επιθυμούσε αλλαγή. Τελικά οι εκπρόσωποι μεταπείστηκαν για να παραμείνει η εταιρία στην Ελλάδα με τη Meta μάλιστα να ανοίγει ελληνική εταιρία με ΑΦΜ. Το ακριβές ποσό της συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ποια είναι η εταιρεία Accusonus

Η Accusonus  έχει έδρα στις ΗΠΑ, διατηρεί όμως γραφεία σε Αθήνα και Πάτρα τα οποία προβλέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν. Το λογισμικό της εταιρείας χρησιμοποιείται ήδη σε εφαρμογές της Adobe για την αφαίρεση του θορύβου και της αντήχησης σε αρχεία ήχου. Ιδρύθηκε το 2013, αναπτύσσοντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο και δίνουν την δυνατότητα στους επαγγελματίες ηχολήπτες να αναβαθμίζουν μέσα από αλγόριθμους την ποιότητα των ηχογραφήσεων. Ιδρυτές της είναι οι κ.κ. Αλ. Τσιλφίδης, Ηλ. Κοκκίνης και Μ. Τζάννες. Facebook

Ποια τα σχέδια της εταιρείας

Η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα και χτίζει την αρχιτεκτονική που θα υποστηρίξει το έργο της metaverse.

Metaverse Facebook: Ο ίδιος ο Ζάκεμπεργκ είχε ανακοινώσει το νέο όνομα

Διαφωτιστική ήταν η εκδήλωση Connect, όπου ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ,  ανακοίνωσε το όραμα του για το Metaverse. O διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός των social media θα αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Meta.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζάκερμπεργκ περιέγραψε το όραμά του για το metaverse – έναν ψηφιακό κόσμο χτισμένο πάνω στον δικό μας, που περιλαμβάνει στοιχεία ψηφιακής πραγματικότητας. «Πιστεύουμε ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet», είπε ο Ζάκερμπεργκ. Η νέα εταιρεία συμμετοχών Meta θα περιλαμβάνει το Facebook, τη μεγαλύτερη θυγατρική του, καθώς και εφαρμογές όπως το Instagram, το WhatsApp και την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus. Το Facebook επένδυσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο του metaverse το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments