Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Το μείζον είναι να μην παραμένουν ανεμβολίαστοι οι συμπολίτες μας

Γιάννης Οικονόμου: Το μείζον είναι να μην παραμένουν ανεμβολίαστοι οι συμπολίτες μας
Γιάννης Οικονόμου: Για την πανδημία, την ακρίβεια, τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν και άλλα θέματα μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου και τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σημαντικό είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Για την πανδημία, την ακρίβεια, τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν και άλλα θέματα μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου και τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σημαντικό είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί.

«Νομίζω ότι το βασικό  και αυτό πρέπει να κρατήσουμε μας το λένε σε όλους τους τόνους οι ειδικοί, είναι ότι έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας, κυρίως το εμβόλιο αλλά και τα υπόλοιπα φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Tο μείζον είναι να μην επιμένουν συνάνθρωποί μας (συμπολίτες μας και κυρίως οι πιο ευάλωτοι) σε μία τελείως ανεξήγητη επιλογή και στάση να παραμένουν ανεμβολίαστοι», είπε ερωτώμενος σχετικά. Σχετικά με το αν θα παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι είναι γνωστοί οι όροι και οι κανόνες που ισχύουν σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς και την υποχρέωσή τους να είναι εμβολιασμένοι. Με αυτό ήρθαμε μέχρι εδώ, ο υπουργός Υγείας έχει πολλές φορές τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις

Αναφορικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «η Κυβέρνηση έχει σταθερή πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων. Από το 2019 όλοι μας πληρώνουμε λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα, πάμε σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού», συμπληρώνοντας πως με τα μέτρα στήριξης «δεν θα μηδενίσουμε αυτό το πρωτοφανές πράγμα που συμβαίνει για όλους μας, αλλά θα περιορίσουμε το αποτύπωμα του, μέσω των μέτρων επιδότησης των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών».

«Είμαστε μέσα σε κρίση και αυτή είναι δύσκολη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να πούμε ψέματα. Δεν υπάρχει πολιτική που μπορεί να μηδενίσει το αποτύπωμα αυτών των αυξήσεων, όμως δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Συνολικά τα μέτρα στήριξης είναι 1,5 δις ευρώ, δεν είναι αμελητέο ποσό», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για τη δολοφονία του 19χρονου

«Δεν ανεχόμαστε συμπεριφορές που οδηγούν σε εγκλήματα Και στην εξιχνίαση αυτής της τραγικής δολοφονίας, ότι έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα βοήθησε να εντοπιστεί ο κατηγορούμενος. Δεν πρέπει να δούμε το θέμα μεμονωμένο, αλλά στο πλαίσιο της νεανικής εγκληματικότητας. Είναι πρόβλημα αυτό που γίνεται στους παράνομους συνδέσμους, με τα στυλιάρια και τα άλλα ευρήματα, αλλά δεν είναι το μόνο. Συχνά βλέπουμε επιθέσεις στον δρόμο από συμμορίες ανηλίκων, είναι συνολικότερο το πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments