Άποψη

Αλέξης Τσίπρας: Zητώ από το λαό εντολή προοδευτικής διακυβέρνησης

Αλέξης Τσίπρας: Zητώ από το λαό εντολή προοδευτικής διακυβέρνησης
Αλέξης Τσίπρας: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ενώ στέλνει πολιτικό μήνυμα συνεργασίας στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση, εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του, στην κυριακάτικη Αυγή. Κατηγορεί ευθέως το πρωθυπουργό ως εντολοδόχο των μεγάλων συμφερόντων, στέλνει πολιτικό μήνυμα συνεργασίας στον Νίκο Ανδρουλάκη με σαφείς όρους και ακόμη εντονότερα μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Παίρνει αποστάσεις από πρόσφατες  δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν ένα κράτος που ελέγχονται οι αρμοί της εξουσίας, σημειώνοντας πως «τότε δεν θα είμασταν αριστερά».

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας με δηκτικό τρόπο πως «ζητώ εντολή προοδευτικής διακυβέρνησης από το λαό». Αναφορικά με τα σενάρια που έχουν δει το τελευταίο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας, προερχόμενα από ευρωπαικούς πολιτικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει πως «κατανοεί τη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών σε σχέση με την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, και την ανησυχία για την εκτεταμένη διαφθορά αλλά τη πρώτη και τελευταία λέξη σε μια δημοκρατία την έχει ο λαός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει και το «κυβερνητικό πρόγραμμα των πρώτων ημερών». Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, γεγονός που θα συμπαρασύρει όλα τα μισθολογικά κλιμάκια στον ιδιωτικό τομέα. Θα μηδενίσουμε, ή θα μειώσουμε δραστικά το χρέος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Και θα προχωρήσουμε σε προσωρινά μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση. Όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στο κατώτατο όριο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, στον κατώτατο συντελεστή του 6%. Ταυτόχρονα θα βάλουμε μόνιμα και αποφασιστικά τέρμα στην ασυδοσία των καρτέλ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα η «καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. «Βασικός μας αντίπαλος είναι η δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα έναν «ανταγωνισμό προόδου», με το ΚΙΝΑΛ. Όμως, όταν ένα αντιπολιτευτικό κόμμα κρατά ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τότε ευνοεί τη κυβέρνηση», σημειώνει στέλνοντας και το δικό,του μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στέλνει προσεκτικά αλλά και σχεδόν με απόλυτο τρόπο, μηνύματα στα μέλη του κόμματος που αντιδρούν με τις προτάσεις του για απευθείας εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση. Χαρακτηρίζοντας τη πολιτική τους θέση ως «αριστοκρατική». «Η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι η λιγότερη δημοκρατία. Δεν πιστεύω στο προνόμιο των λίγων να επιλέγουν με ορθότερα κριτήρια έναντι των πολλών. Και αν «δεν ξέρουν», υποχρέωση δική μας είναι να μάθουν. Το επιχείρημα αυτό προσομοιάζει με το αντίστοιχο της αριστοκρατίας που δεν επιθυμούσε το δικαίωμα ψήφου να γίνει καθολικό διότι οι πολλοί δε ήξεραν να ψηφίσουν ορθά, όπως ήξεραν οι ευγενείς που είχαν μέχρι τότε το προνόμιο αυτό»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments