Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη: Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες
Δολοφονία Άλκη: Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι οκτώ συλληφθέντες που είναι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 19χρονου.

Στον εισαγγελέα για απολογία πρόκειται να οδηγηθούν οι 8 συλληφθέντες. Ακόμη, μέσα στην ημέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέχρις στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 9 συλλήψεις, με αποτέλεσμα να αναζητούνται άλλοι 2. Η συμμορία των «11» χούλιγκανς, ηλικίας από 20 έως 23 ετών, που φέρεται να συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση, χαρακτηρίζεται «σκληρή».

Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί

Ωστόσο αναζητούνται, μετά την ταυτοποίηση τους, ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψη του, καθώς και ακόμα ένα άτομο, το οποίο αναζητείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αλβανοί αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 20χρονου στο χωριό του και διαπίστωσαν πως δεν είναι ήταν εκεί. Από την έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος βρέθηκε σε αυτό για λίγες ώρες και έφυγε, πιθανόν προς τα Τίρανα.

Ο 20χρονος Αλβανός που διέφυγε στην Αλβανία

Συνολικά από τους «11», οι τέσσερις είναι αλβανικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες, ενώ οι έξι είναι σεσημασμένοι για συμπλοκές και επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Γ.Κ. να είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη Θύρα 4. Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο Facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Δολοφονία Άλκη: Τι προέκυψε στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Οι κρίσιμες απαντήσεις που οδήγησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, δόθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου εστάλησαν ευρήματα τα οποία συνέθεσαν τα κομμάτια του παζλ και «έδεσαν» την υπόθεση.

Οι αρχές γνωρίζουν ποιοι μαχαίρωσαν τον Άλκη και τον ρόλο των υπολοίπων εμπλεκομένων

Οι Αστυνομικοί από την ενδελεχή έρευνα που έχουν κάνει, έχουν καταφέρει να αποδώσουν στον κάθε ένα τον ρόλο που είχε στην επίθεση όπως ποιοι είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον 19χρονο και τραυμάτισαν τους φίλους του, ποιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. ‘Αμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments