Ελλάδα

Κρήτη Απόδραση: Συνελήφθησαν τρεις από τους 5 βαρυποινίτες δραπέτες

Κρήτη Απόδραση: Συνελήφθησαν τρεις από τους 5 βαρυποινίτες δραπέτες
Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για την απόδραση και ΕΔΕ σε βάρος συνολικά 5 αστυνομικών

Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων στην Κρήτη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις (3) από τους πέντε (5) κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο (2) δραπετών συνεχίζονται».

Τρεις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα Η απίστευτη απόδραση είχε ως συνέπεια να τεθούν σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, μετά την απόδραση των κρατουμένων.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος συνολικά πέντε αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος, ενώ ταυτόχρονα για τρεις από αυτούς (έναν αξιωματικό και δύο κατώτερους), ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ποιοι είναι οι πέντε δραπέτες

Πρόκειται για έναν Πακιστανό 35 ετών καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, έναν Αλβανό 43 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, έναν 32χρονο επίσης Αλβανό καταδικασμένο για ληστεία , έναν 34χρονο και έναν 29χρονο υπηκόους Αλβανίας, επίσης καταδικασμένους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments