Ελλάδα

Εντάλματα σύλληψης για επτά άτομα για το γηροκομείο της Κρήτης

Εντάλματα σύλληψης για επτά άτομα για το γηροκομείο της Κρήτης
Τον περασμένο Απρίλιο είχαν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων και είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση τoυ γηροκομείου στα Χανιά, όπου μέσα σε 1,5 χρόνο κατέληξαν 73 ηλικιωμένοι, ενεργοποίησαν σήμερα οι αστυνομικές Αρχές. Τα εντάλματα αφορούν επτά άτομα, τα οποία εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2021 είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων. Όπως είχε δηλώσει πρώην εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας «αντί για πάνες τους έβαζαν ουροκαθετήρα για να μην λερώσουν». Παράλληλα, υπήρξε εισαγγελική έρευνα για τους 73 θανάτους, εκ των οποίων οι 64 έλαβαν χώρα μέσα στο 2020 και εννέα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Το ποσοστό των θανάτων σε μια μονάδα 60 ατόμων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πάνω από το 120%, ενώ πανελλαδικά δεν ξεπερνά το 20%, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Στη δικογραφία περιλαμβανόταν και μια υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου κάποιου από τους τροφίμους στο γηροκομείο, στην οποία η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου είχε εμφανιστεί ως πληρεξούσιος του ηλικιωμένου ή της ηλικιωμένης που επρόκειτο να κάνει τη μεταβίβαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments