Ελλάδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Γηροκομείο στα Χανιά: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά. Η έρευνα της αστυνομίας έχει ξεκινήσει πριν από δέκα μήνες, μετά από καταγγελίες για κακοποίηση των τροφίμων αλλά και για «περίεργους» θανάτους. Σύμφωνα με το cretapost.gr, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων επτά άτομα, μεταξύ των οποίων είναι η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου, δύο γιατροί και τρία ακόμα άτομα (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό).

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το creta24.gr, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δια της παραλείψεως ανθρωποκτονία τελεσθείσα και σε απόπειρα ενώ αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Ανακριτή.

Οι έρευνες αφορούν 30 θανάτους τροφίμων, τη χρονική περίοδο από το 2009 έως το 2020 ενώ στη μεγάλη δικογραφία αναφέρονται και 8 περιπτώσεις απόπειρας θανάτωσης ηλικιωμένων. Ακόμη, όπως αναφέρει το flashnews.gr, στην δικογραφία γίνεται λόγος και για παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στις σελίδες του κειμένου φέρονται να εμπλέκονται και δεκάδες ακόμη άτομα. Από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Χανίων μέχρι και ιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments