Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή
Στον Στάθη Παναγιωτόπουλο επιβλήθηκε 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση, υπόθεση που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της πρώην συντρόφου του.

Το Δικαστήριο ανέστειλε την ποινή, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και της παρακολούθησής του από κοινωνικό λειτουργό.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Σύμφωνα με νομικούς, η επιβληθείσα ποινή είναι η ανώτερη που θα μπορούσε να επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη.

Στη δίκη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των ποινών, ύστερα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, δεν παρέστη ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του.

Καταθέτοντας, η 30χρονη καταγγέλλουσα αναφέρθηκε στην βλάβη που υπέστη από τη διαρροή του υλικού με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο, τονίζοντας πως είχε εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο.

«Εκμεταλλευόταν τα συναισθήματά μου γι’ αυτόν και την εμπιστοσύνη που του είχα», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η 30χρονη, η πρώτη που κατήγγειλε τον γνωστό πρώην παρουσιαστή. «Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει. Ποτέ δεν προσπάθησε να επανορθώσει έμπρακτα με κανέναν τρόπο», συμπλήρωσε η 30χρονη στη δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Η δικηγόρος της 30χρονης εξέφρασε την ικανοποίηση της πελάτισσάς της από την ποινή, καθώς είναι η ανώτατη που θα μπορούσε να δοθεί. «Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή. Τα όσα είχαμε πει και ισχυριζόμασταν τόσο καιρό αποδείχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία και προστέθηκαν και νέα στοιχεία. Συνεπώς αποδείχθηκε και η αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. Από την άλλη, δυστυχώς, δεν έγινε δεκτό το αίτημα, για να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο».

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μέσω του δικηγόρου του, υποστήριξε ότι προσπάθησε και «έσβησε» πολλά από τα χαρακτηριστικά των ροζ βίντεο, προκειμένου να μην διακρίνεται το πρόσωπο. «Δεν απέβλεπε στη βλάβη του προσώπου της μηνύτριας, καθώς οι φωτογραφίες δεν έδειχναν πρόσωπο, αλλά ακόμη και στα συγκεκριμένα βίντεο, το πρόσωπό της είναι εντελώς απροσδιόριστο και δεν φαίνεται πουθενά. Ως ένα βαθμό θεωρείται ότι υπάρχει μία δικαίωση των ισχυρισμών του κατηγορουμένου», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις ύστερα από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν πρόσφατα τις διωκτικές Αρχές και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments