Πολιτική

Δένδιας: Με την ελληνική γλώσσα ανοίχτηκαν νέες οδοί στη μάθηση

Δένδιας: Με την ελληνική γλώσσα ανοίχτηκαν νέες οδοί στη μάθηση
Η ελληνική γλώσσα είναι εκείνη, με την οποία ο άνθρωπος άνοιξε νέες οδούς στη μάθηση και στην έκφραση και ο πλούτος της εμπεριέχεται σε πολλές άλλες γλώσσες.

Επετειακή και εύστοχη ανάρτηση στο twitter με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε ο κος Δένδιας η ελληνική γλώσσα είναι εκείνη, με την οποία ο άνθρωπος άνοιξε νέες οδούς στη μάθηση και στην έκφραση και ο πλούτος της εμπεριέχεται σε πολλές άλλες γλώσσες.

«Η ελληνική γλώσσα δεν είναι μόνο η γλώσσα που ενώνει τους Έλληνες απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης.

Είναι η γλώσσα με την οποία ο άνθρωπος άνοιξε νέες οδούς στη μάθηση και στην έκφραση, η γλώσσα της Φιλοσοφίας και των Επιστημών, που ο πλούτος της εμπεριέχεται σε πολλές άλλες», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ στη Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα

Στη Ρωσία μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από πρόσκλησή του, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας θα αναχωρήσει για τη Μόσχα στις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Λαβρόφ στις 18 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται δε, για την τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία, ενώ τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεταβεί στο Σότσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Στη συνάντηση θα συζητήσουν μια σειρά από θέματα, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, η συνεργασία τόσο σε οικονομικά, όσο και σε πολιτιστικά ζητήματα, η Ανατολική Μεσόγειος, το Κυπριακό, οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη. Επεσήμανε δε πως οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας είναι ιστορικές, αγαστές, ενώ διατηρείται ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments