Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στα σύνορα ο 20χρονος Αλβανός

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στα σύνορα ο 20χρονος Αλβανός
Στη Θεσσαλονίκη συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Αργά το βράδυ της Πέμπτη, ο 20χρονος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές στην περιοχή των συνόρων με την Αλβανία, όπου είχε διαφύγει,  προκειμένου να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Συνοδεία αστυνομικών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσσαλονίκη

O 20χρονος Αλβανός, μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο κ. Σκούμας επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Δείτε τη στιγμή της άφιξής του στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα, 0 20χρονος παραδόθηκε συνοδεία του πατέρα του, στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς.

Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ.” Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς. Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του  Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα” τόνισε, ενώ σε ερώτηση για παραδόθηκε απάντησε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.

Θεωρώ ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα δέοντα ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες έκδοσης του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, το ίδιο ελπίζω ότι θα πράξει και η αλβανική πλευρά” σημείωσε ο συνήγορος του 20χρονου κατηγορούμενου, Παρασκευάς Σπυράτος.

Ο 21χρονος «έδειξε» τον δολοφόνο – Αποκάλυψε που πέταξαν το μαχαίρι της δολοφονίας

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε σήμερα ο 21χρονος Έλληνας, ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ο 21χρονος «έδειξε» τον δολοφόνο του άτυχου Άλκη, ενώ αποκάλυψε το πού είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση.

«Τα πρώτα λόγια που μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει σκοτωθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι, έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο. Δεν έχει σκοτωθεί με αυτό το δρεπάνι, δεν έκανε καμία επίθεση, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε το δρεπάνι αλλά του έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό το δρεπάνι δεν έγινε το χτύπημα το θανατηφόρο» είπε ο δικηγόρος.

Μάλιστα ο συνήγορος του 21χρονου μεταφέροντας δήλωση του εντολέα του υπογράμμισε ότι «είναι μετανιωμένος για το συμβάν» και ότι «ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού». «Όταν έρθει η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Προφυλακιστέοι έξι από τους “11”

Προφυλακιστέοι με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν άλλοι τρεις από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, 20, 21 και 23 ετών.

Συνολικά μέχρι στιγμής τον δρόμο για τη φυλακή έχουν πάρει έξι κατηγορούμενοι, ενώ την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, αναμένεται να περάσουν την Παρασκευή,  οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες και πιθανότατα και ο 20χρονος Αλβανός μετά την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments