Lifestyle

Άγιος Παΐσιος: Η πρεμιέρα «γκρέμισε» το Twitter – Δείτε σχόλια

Άγιος Παΐσιος: Η πρεμιέρα «γκρέμισε» το Twitter – Δείτε σχόλια
Η πρεμιέρα της σειράς έτυχε "θερμής" υποδοχής από τους χρήστες τους Twitter που την αποθέωσαν

Η πολυαναμενόμενη σειρά ο Άγιος Παΐσιος… έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτη από τη συχνότητα του Mega.Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς, με το σενάριο να υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης, ενώ τα γυρίσματα έγιναν σε  Κόνιτσα και Άγιον Όρος.

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Η “αποθέωση” στο Twitter

Αποθεωτικά ήταν τα σχόλια στο Twitter με το hashtag #AgiosPaisios να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των trends πριν καν τελειώσει το πρώτο επεισόδιο.

Οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Ήμελλος, Σμαράγδα Σμυρναίου και Γιάννης Στάνκογλου έτυχαν αποθεωτικών σχολίων

Δείτε μερικά από τα αμέτρητα σχόλια των χρηστών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments