Διεθνή

Καταγγελία καθηγητή Οξφόρδης: Πολιτικοί και επιστήμονες φταίνε για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων

Καταγγελία καθηγητή Οξφόρδης: Πολιτικοί και επιστήμονες φταίνε για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων
Έχουν βλάψει τη φήμη του εμβολίου με τρόπο που έχει αντίκτυπο σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, υποστηρίζει ο καθηγητής.

“Επιστήμονες και πολιτικοί μάλλον σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους βλάπτοντας τη φήμη του εμβολίου”, υποστηρίζει επιστήμονας στην Οξφόρδη, που εργάστηκε για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μιλώντας στο BBC, ο καθηγητής Sir John Bell είπε: «Έχουν βλάψει τη φήμη του εμβολίου με τρόπο που έχει αντίκτυπο σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο». «Νομίζω ότι η κακή συμπεριφορά από επιστήμονες και πολιτικούς έχει σκοτώσει πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και γι’ αυτό δεν μπορούν να είναι περήφανοι».

Η κυκλοφορία του εμβολίου των Oxford/AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησε κυβερνητικούς συμβούλους να εισηγηθούν να προσφέρονται εναλλακτικές επιλογές στους κάτω των 40 ετών λόγω της σύνδεσης του με πολύ σπάνιους θρόμβους αίματος. Ανάλογοι φόβοι οδήγησαν επίσης χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η Δανία, η Νορβηγία, η Βουλγαρία, η Ισλανδία και η Ταϊλάνδη να σταματήσουν τη χρήση του εμβολίου.

Το εμβόλιο δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία της αναμνηστικής δόσης στη Βρετανία. Το BBC ανέφερε ότι αντιπροσώπευε μόλις 48.000 από τις περισσότερες από 37 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις που χορηγήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments