Οικονομία

Άστρα Ζένεκα: Καταγράφει υψηλότερες πωλήσεις το 2022

Άστρα Ζένεκα: Καταγράφει υψηλότερες πωλήσεις το 2022
Άστρα Ζένεκα: Η Άστρα Ζένεκα αύξησε το ετήσιο μέρισμά της για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία την Πέμπτη και προέβλεψε υψηλότερες πωλήσεις για το 2022.

Η Άστρα Ζένεκα αύξησε το ετήσιο μέρισμά της για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία την Πέμπτη και προέβλεψε υψηλότερες πωλήσεις για το 2022. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αναπτύξει νέα φάρμακα κατά του καρκίνου, της νεφρικής νόσου και των σπάνιων παθήσεων τα οποία αντισταθμίζουν τη μείωση των προϊόντων κορωνοϊού.

Η Άστρα Ζένεκα άρχισε να κερδίζει ένα μέτριο κέρδος από το εμβόλιο, το οποίο πωλήθηκε αρχικά στο κόστος στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους προγραμματιστές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει να το πουλάει σε χώρες χαμηλού εισοδήματος σε μη κερδοσκοπική βάση. Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις προϊόντων κορωνοϊού αναμένεται να μειωθούν κατά ένα ποσοστό από χαμηλό έως μέσο της δεκαετίας του 20 φέτος, η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία προέβλεψε ότι τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο περίπου 3% καθώς ορισμένοι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για ασθενέστερη απόδοση φέτος.

Πηγή φωτογραφίας: Pexel

Άστρα Ζένεκα: Το δεύτερο προϊόν με περισσότερες πωλήσεις

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό με πωλήσεις 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν το δεύτερο προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις της Άστρα Ζένεκα πέρυσι, πίσω μόνο από το φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα το οποίο συγκέντρωσε έσοδα άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ανταγωνιστές Pfizer και Moderna, που πάντα πουλούσαν τα εμβόλια τους για τον κορωνοϊό για κέρδος, έχουν προβλέψει πωλήσεις για το 2022 για τις λήψεις τους περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια και 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments