Ελλάδα

Δωρεάν internet: Δημιουργούνται 3.000 δημόσια WiFi hotspot σε όλη τη χώρα

Δωρεάν internet: Δημιουργούνται 3.000 δημόσια WiFi hotspot σε όλη τη χώρα
Δρομολογούνται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το ποσό των 125 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενισχύονται τα ψηφιακά έργα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δρομολογούνται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η σύμβαση, που υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της ΕΤΕπ Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, αρμόδιο για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen, έχει στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου.

Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί τόσο σε έργα από τα οποία θα επωφεληθεί άμεσα το σύνολο των πολιτών όσο και σε έργα έμμεσης ωφέλειας σε όλους τους επιμέρους τομείς αλληλεπίδρασης του πολίτη με το Δημόσιο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Wi-Fi | Pagenews.gr

«Wi-Fi GR»

Αναλυτικότερα, στην πρώτη κατηγορία, βρίσκονται έργα όπως το «Wi-Fi GR» για την ανάπτυξη 3.000 hotspot σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα καθώς και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα, στην δεύτερη κατηγορία εντάσσονται έργα όπως η υλοποίηση δικτύου υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Ιδιαίτερη στόχευση δίνεται στην καινοτομία, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τους πολίτες και την προσαρμογή στις ανάγκες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, με χρηματοδότηση για δράσεις όπως οι Εθνικοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας.

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα πέντε χρόνια. WiFi: Θεωρείται το ίδιο σημαντικό με το ρεύμα και το νερό

WiFi: Θεωρείται το ίδιο σημαντικό με το ρεύμα και το νερό

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, το 77,1% των εργαζομένων αντιμετώπισαν προβλήματα στο WiFi κυρίως κατά την διάρκεια βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων.

Μεγάλη σημασία έχει πλέον το WiFi και λόγω της τηλεργασίας σε ένα νοικοκυριό αναδεικνύει έρευνα της devolo, εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο των προϊόντων οικιακής δικτύωσης, με την ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο να αποτελεί πλέον το ίδιο σημαντική με την παροχή ρεύματος και ύδρευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, το 77,1% των εργαζομένων αντιμετώπισαν προβλήματα στο WiFi κυρίως κατά την διάρκεια βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων. Είναι γεγονός, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της τηλεργασίας βασίζεται στις τηλεδιασκέψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments