Ελλάδα

Άρση μέτρων: Τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα – Τι θα γίνει με γήπεδα και Απόκριες

Άρση μέτρων: Τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα – Τι θα γίνει με γήπεδα και Απόκριες
Άρση μέτρων: Τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα – Τι θα γίνει με γήπεδα και Απόκριες

Τα επόμενα βήματα της επιστροφής σε ρυθμούς κανονικότητας, κυρίως για τους εμβολιασμένους, που σημαίνει άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να τεθούν στην κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη

Επιστροφή για τους όρθιους πελάτες

Σύμφωνα με το OPEN, θα μπει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιστροφής των όρθιων πελατών στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης με τους ειδικούς να φαίνονται δεκτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όχι σε μαζικές αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθούν μαζικές αποκριάτικες εκδηλώσεις με παρελάσεις και καρναβάλια. Όμως δεν φαίνονται αρνητικοί στο να πραγματοποιηθούν ορισμένες μικρότερες εορταστικές εκδηλώσεις εάν τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Αύξηση του 10% στα γήπεδα

Το επόμενο μείζον ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί είναι η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα, το οποίο παραμένει ακόμα στο 10%. Ακόμα, πρέπει να συζητηθεί αν το ποσοστό θα φτάσει μέχρι το 40% ή 50% ή αν θα υπάρξει διαχωρισμός ανοιχτών και κλειστών γηπέδων.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Όσον αφορά στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, θα παραμείνουν υποχρεωτικές στους εξωτερικούς χώρους και για το επόμενο χρονικό διάστημα παρόλο που τα εν λόγω μέτρο έχει αρθεί σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν έχει φτάσει ακόμα στο απαραίτητο υγειονομικό επίπεδο για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση καθώς οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (θάνατοι και διασωληνωμένοι) ακόμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πλήρης άρση περιορισμών τέλη Μαρτίου

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι των ειδικών υπάρχει πρόταση να εξεταστεί πλήρης άρση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments