Πολιτική

Πλεύρης για μέτρα: Προχωράμε σε αποκλιμάκωση

Πλεύρης για μέτρα: Προχωράμε σε αποκλιμάκωση
Πλεύρης για μέτρα: Σε αποκλιμάκωση των μέτρων κατευθύνεται και η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κανονικότητα για τους εμβολιασμένους δεν είναι μακριά τονίζει ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Σε αποκλιμάκωση των μέτρων κατευθύνεται και η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κανονικότητα για τους εμβολιασμένους δεν είναι μακριά τονίζει ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. «Η βασική συζήτηση με τους άλλους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο την γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Γκίγκας Μαγιοκρίνης, επισήμανε πως κοντοζυγώνει και η περίοδος όπου οι εμβολιασμένοι θα βγάλουν τις μάσκες τους στους εξωτερικούς χώρους. Κορωνοϊός

Αντίστροφη μέτρηση και την χρήση μάσκας

Ο καθηγητής τόνισε πως «σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο όπου δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα έξω, ωστόσο για τους ανεμβολίαστους και όσους είναι ευπαθείς ομάδες  θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο. «Παραμένουμε  αυτή την περίοδο στη σύσταση ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πολύ σημαντική η χρήση της μάσκας στις ευπαθείς ομάδε. Πάντως ως επιτροπή θα το επανεξετάσουμε το μέτρο της μάσκας» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα μέτρα στους εμβολιασμένους, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως θα πρέπει να αποσυρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments