Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση
Προσωρινά εκτός σχολείου τέθηκαν οι δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλονται από μαθήτριες για σεξουαλική παρενόχληση.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η αστυνομία.

Τη σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές κατ’ εξακολούθηση καταγγέλλουν μαθητές και γονείς του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο από την περασμένη Τετάρτη τελεί υπό κατάληψη.

Στο χώρο του σχολείου έχει αναρτηθεί πανό συμπαράστασης στις μαθήτριες, ενώ στην πόρτα εισόδου έχει τοποθετηθεί χαρτόνι στο οποίο έχουν κολληθεί χαρτάκια με χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να έχουν ειπωθεί από τους καθηγητές προς τις καταγγέλλουσες μαθήτριες.

Καθηγητής ζήτησε μετάθεση

Ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός αναμένεται να επισκεφτούν σήμερα το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθητές από δύο καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr,

Με παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, οι δύο καθηγητές που κατηγορούνται από τα παιδιά, βρίσκονται σε άδεια και όχι – τουλάχιστον για την ώρα – σε διαθεσιμότητα, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής που καταγγέλλεται από μαθήτριες, του ζήτησε τηλεφωνικά να πάρει μετάθεση σε άλλο σχολείο.

Σημειώνεται από την Τετάρτη τελεί υπό κατάληψη όλο το σχολικό συγκρότημα, ενώ οι μαθητές έχουν αναρτήσει τις καταγγελίες τους, γραμμένες σε χαρτί, στην είσοδο του σχολείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments