Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι Karambit

Δολοφονία Άλκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι Karambit
Κοντά στα νεκροταφεία της Θέρμη εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου Καράμπιτ που αφαίρεση τη ζωή του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ με το οποίο εικάζεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr το μαχαίρι εντοπίστηκε κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος Ι.Κ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Το μαχαίρι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος προκειμένου να εξεταστεί αν είναι το όπλο, το οποίο προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον 19χρονο.

Μαχαίρι τύπου «καραμπίτ»

Στην ομολογία ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ», προέβη κατά την απολογία του ο 25χρονος, επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου, ο οποίος παραδέχθηκε επιπλέον ότι το χρησιμοποίησε καταφέροντας «δύο τσιμπιές» -όπως είπε- σε άτομο που όμως δεν ήταν ο Άλκης.

Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή Άλκη Καμπανό. Υπέδειξε μάλιστα και το σημείο σε ερημική τοποθεσία, όπου  είχε πετάξει το φονικό μαχαίρι.

Απολογείται την Πέμπτη ο 12ος  εκ των κατηγορουμένων

Ο 12ος από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη, θα βρεθεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον 22χρονο “Ντίνο”ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε κατά τη διάρκεια ερευνών ,εντοπίστηκε ένας σουγιάς και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Εισαγγελική παρέμβαση

Ταχεία ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας και κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτας με παραγγελία του προς την ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αξιολογεί την ερευνώμενη υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή, ως εκδήλωση οπαδικής βίας, επισημαίνοντας ότι το πολυπρόσωπο των δραστών και οι συνθήκες δολοφονίας έχουν συνταράξει το πανελλήνιο.

Η παραγγελία του κ. Πλιώτα για κατ΄απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή των ανακρίσεων, δίδεται προς την ανακρίτρια, με την ρητή επισήμανση, ότι παράλληλα οφείλουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, αποκαλύπτοντας κάθε πτυχή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments