Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Μάντζος
Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Με την
Σοφία Χύτου

Δημήτρης Μάντζος στο pagenews.gr: Ενέργεια, μέτρα στήριξης, Κίνημα Αλλαγής, πανδημία, κατώτατος μισθός

Δημήτρης Μάντζος στο pagenews.gr: Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μάντζος μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης, τον κατώτατο μισθό, την πανδημία και τη διαχείρισή της καθώς και για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μάντζος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τον κατώτατο μισθό, την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής.

Δημήτρης Μάντζος στο pagenews.gr: Ενεργειακή κρίση και μέτρα στήριξης

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Μάντζος απάντησε: “Θα ήθελα να ξεκινήσω από την επικαιρότητα των ημερών, την Ουκρανική κρίση, είναι ουσιαστικά μια επιβεβαίωση αυτών που φοβόμαστε όλο το προηγούμενο διάστημα στο κομμάτι της ενέργειας. Φαίνεται ότι μπορεί να αποσοβηθεί η πολεμική σύρραξη και αυτό είναι προσδοκία όλου του κόσμου, όλου του πλανήτη και της Ευρώπη ειδικότερα, στη γειτονιά μας να μην υπάρχει τέτοια επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή. Αν αυτό πράγματι αποσοβηθεί όπως όλοι ευχόμαστε, η ζημιά ήδη έχει γίνει καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει εκτιναχθεί στο διεθνές χρηματιστήριο και έτσι φαίνεται ότι το ζήτημα της ενέργειας και της τιμής προμήθειας ενέργειας θα παραμείνει στην ατζέντα και τους επόμενους μήνες. Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ για να μείνει δυστυχώς όλο το 2022 παρά την προφανώς για φυσικούς λόγους εκτόνωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα μας ξανααπασχολήσει άρα δεν είναι κάτι εφήμερο”.

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την ενέργεια: “Δεν είναι αρκετό να έρχεται μια κυβέρνηση και να κάνει κάποιες πρωτοβουλίες ή κάποια μέτρα τα οποία μάλιστα δεν είναι και στοχευμένα είναι οριζόντια άρα άδικα και να θεωρεί ότι έτσι λύνει το πρόβλημα. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο εβδομάδες και πριν τα χιόνια είχε καταθέσει μια επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ακριβώς για αυτό το ζήτημα για την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά”.

Δημήτρης Μάντζος στο pagenews.gr: Για τον κατώτατο μισθό

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ο κ. Μάντζος δήλωσε πως: “Η αύξηση 2% το ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είναι αρκετό προφανώς. Ήταν απλώς ένα συμβολικό μήνυμα ότι κάτι κάνουμε. Το βλέποντας και κάνοντας όμως ειδικά στις απολαβές των εργαζομένων δεν είναι πολιτική επιλογή, δεν μπορεί να είναι πολιτική επιλογή ειδικά σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία που ορκίζεται πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα είναι το δικαίωμα στην εργασία και όταν ένας εργαζόμενος βλέπει τις θυσίες 10 ετών σκληρής δημοσιονομικής στενότητας και λιτότητας να πηγαίνουν στράφι γιατί δεν του επιστρέφεται τίποτε από αυτά τότε δημιουργείτε πρόβλημα στην κοινωνική συνοχή”.

Δημήτρης Μάντζος στο pagenews.gr: Για την πανδημία και την διαχείρισή της

“Ασφαλώς και είναι μια παγκόσμια περιπέτεια. Είναι μια διεθνής συγκυρία, δραματική για όλο τον πλανήτη, όμως κάποια δεδομένα εθνικά μας κάνουν να προβληματιζόμαστε και να ανησυχούμε πάρα πολύ. Εμείς ξέρετε ειδικά στο θέμα της πανδημίας δεν είμαστε επαγγελματίες στην αντιπολίτευση, είμαστε κάθε άλλο παρά αυτό. Είμαστε μπροστά και έχουμε βάλει πλάτη εδώ και πάρα πολύ καιρό στο ζήτημα της διαχείρισης και στα προστατευτικά μέτρα. Ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας έως και σήμερα με τον εμβολιασμό και με το μεγάλο αντικείμενο στο θέμα της αντιμετώπισης. Με πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό, πρόσφατα κάναμε καμπάνια εθελοντική με μηδέν κόστος άρα έχουμε θετικό αποτύπωμα σε αυτή την κρίση. Όμως όταν είσαι η τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύρια κατοίκων, όταν είσαι πολύ χαμηλά στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού πάντα με βάση το ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όταν έχεις μόνο τέτοια θλιβερά ρεκόρ φοβάμαι ότι δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος..” τόνισε ο κ. Μάντζος.

Δημήτρης Μάντζος στο pagenews.gr: Η επόμενη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ

“Η επόμενη ημέρα και οι επόμενες ημέρες είναι μέρες δουλειάς, μέρες μεγάλης προσπάθειας και επιστροφής στη βάση μας, στην κοινωνία. Ανοίγουμε στην κοινωνία, ανοίγουμε με ένα πλατύ και ευρύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που εμπιστεύονται το Κίνημα για ένα καλύτερο αύριο, την αξιοπρέπεια στη ζωή. Αυτό είναι το σύνθημά μας, αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη, προσδοκία για αξιοπρέπεια και καλύτερες ημέρες. Θα ακολουθήσει ένας μακρύς διάλογος με δράσεις, με συμπεριληπτικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα για τους πολίτες, όχι μόνο τις 270.000 που ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το Κίνημα στην εσωκομματική διαδικασία αλλά για όλη την ελληνική κοινωνία την αγορά, την εργασία, την επιχειρηματικότητα, τη νέα γενιά, τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου για να χτίσουμε μαζί τον προγραμματικό μας λόγο. Εμείς όποτε και να γίνουν εκλογές θα είμαστε έτοιμοι με προτάσεις και θέσεις…”.