Ελλάδα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για τους 11 αγνοούμενους και τους δύο εγκλωβισμένους

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Αγωνία για τους 11 αγνοούμενους και τους δύο εγκλωβισμένους

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ/EUROKINISSI

Εντοπίστηκαν ζωντανοί οι 5 από τους 11 αγνοουμένους του φλεγόμενου πλοίου ανοιχτά της Κέρκυρας - Διασώθηκαν οι δύο άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ

Ζωντανοί εντοπίστηκαν οι 5 από τους 11 αγνοουμένους του πλοίου Euroferry Olympia, όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ έπλεε με προορισμό το Πρίντεζι, έξω από τη νήσο Ερεικούσσα.

Οι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατέφθασαν με ελικόπτερο τύπου Super Puma στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο η οποία είχε αίσια κατάληξη.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, διασώθηκαν δύο άνδρες από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τους δύο αλλοδαπούς οδηγούς, που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο γκαράζ του πλοίου και βρίσκονταν σε επικοινωνία με τις Αρχές.

Ο Βούλγαρος έχει αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού, ενώ ο Τούρκος είναι καλά στην υγεία του. Επίσης έχουν επικοινωνήσει άλλοι 3 – πιθανότατα Βούλγαροι – με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο. Οι δύο οδηγοί έχουν οδηγηθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ/EUROKINISSI

Η τελευταία ανακοίνωση του Λιμενικού

Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Σε νοσοκομείο της Κέρκυρας 10 διασωθέντες

Τους δέκα φτάνει ο συνολικός αριθμός των επιβατών που έχουν διακομιστεί στο  νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σήμερα (18/2/2022) διακομίσθηκαν  με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι  6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι  στην Πνευμονολογική  και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως σε  έναν  ασθενή με υπέρταση, έναν  με κακουχία  και μία  ασθενή  με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση  των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν  εξιτήρια.

Στη μάχη η ΕΜΑΚ

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ σπεύδουν στην περιοχή, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα στηθεί άμεσα επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, οι οποίοι κατά δήλωσή τους, έχουν  εγκλωβιστεί στο γκαράζ και τους δόθηκαν οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους δύο άνδρες (ένας Βούλγαρος κι ένας Τούρκος) από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

Εξάλλου, η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: «Να χυθεί άπλετο φως στο περιστατικό»

«Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν εξονυχιστικά το όλο περιστατικό, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως, ώστε να μη χρειασθεί στο μέλλον να σημειωθούν ανάλογα περιστατικά» τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο υπό ιταλική σημαία και ιταλική πλοιοκτησία επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia” ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει ότι «με επανειλημμένα διαβήματα της και με πληθώρα σχετικών εγγράφων και με ανάλογα δελτία τύπου και καταγγελίες έχει τονίσει και υπογραμμίσει, ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας».

Εκφράζει «την πλήρη συμπαράστασή της στην ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των επιβαινόντων και στα μέλη του πληρώματος στο φλεγόμενο πλοίο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments